5 animéinspirerade spel

Anime är inte bara filmer och serier. Här är 5 animeinspirerade spel du inte får missa!

Tales of Symphonia

Lloyd, en ung krigare med mer hjärta än förstånd, påbörjar en resa tillsammans med sina vänner Colette, Genus och Raine för rädda deras värld. På resan gång möter de ett stort antal oförglömliga karaktärer, allt medan de blir mer och mer medvetna om att resans mål inte är vad de trodde.

Platform: Nintendo GameCube

Professor Layton and the Curious Village

Arkeologen, gentlemannen och pusselfantasten Hershel Layton och hans unga assistent Luke Triton ger sig av till den vackra byn St Mystere efter att ha mottagit ett märkligt brev från en av invånarna. Ett brev som talar om en skatt gömd någonstans i byn.

Plattform: Nintendo DS, mobile, iOS, Android

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time/Darkness/Sky

Du sköljs upp på en strand efter ett fruktansvärt oväder och hittas dagen efter av en ängslig Pokémon. Du minns ingenting av ditt förra liv… förutom en enda sak: du brukade vara en människa. Nu är du en pokémon. Lös mysteriet tillsammans med din Pokémonpartner och alla de andra Pokémonen i Wigglytuffs äventyrsguild!

Platform: Nintendo DS.

Stardew Valley

Din farfar lämnar en gård i din ägo i sitt testamente. Det är upp till dig att få gården att blomstra, lära känna alla de intressanta karaktärerna i Pelican Town och kanske till och med finna kärleken! Välkommen till Stardew Valley!

Platformer: Microsoft Windows, macOS, Linux, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Playstation Vita, iOS, Android.

Shantae and the Pirate’s Curse

Efter att ha förlorat sina magiska krafter måste Shantae slå sig ihop med ärkerivalen Risky Boots för att rädda sitt hem från både en kanonglad tyrann till borgmästare och en uråldrig piratförbannelse!

Plattformer: Nintendo 3DS, Nintendo WiiU, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Amazon Fire TV.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).