Årets 10 mest efterlängtade skräckfilmer

Skräck är årligen en av de mest populära filmgenrerna och för att hålla fansen nöjda släpps det flera bra skräckfilmer varje år. På grund av coronaviruset är det möjligt att några av dessa filmer inte släpps som planerat, och att premiärdatumen flyttas fram till 2021. Men än så länge är dessa några av de mest efterlängtade skräckfilmerna 2020.

A Quiet Place II

Det här är förmodligen den mest efterlängtade filmen i sin genre, och kanske till och med av alla filmgenrer. John Krasinskis uppföljare till fantastiska A Quiet Place kommer att ha Cillian Murphy och Djimon Hounsou i rollistan och den kommer säkerligen att bjuda på ytterligare spänning. Det var en av de mest oväntade toppfilmerna 2018 och den känsloladdade berättelsen ökade filmens dragkraft.

I den här filmen kommer Krasinski troligtvis att ha en mindre roll som skådespelare, med tanke på händelserna i den föregående filmen (inga spoilers!). Emily Blunt är däremot tillbaka i sin roll, och med de anslutande skådespelarna förväntas den här filmen att bli ytterligare en spännande och skräckinjagande upplevelse.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Conjuring-serien har snabbt blivit en av de mest hyllade skräckserierna och James Wan blev erkänd som regissör över hela världen tack vare dem. Däremot kommer Wan inte att regissera den här filmen. Det är istället Michael Chaves som tar över den tredje delen i Conjuring-serien. Även om uppföljaren, och spinoff-filmerna Valak och Annabelle, inte var lika bra som den första Conjuring-filmen kan ingen förneka betydelsen som dessa filmer har haft på skräckfilmsgenren. Franchisen är den näst mest inkomstbringande i skräckfilmsgenren och hamnar endast efter Godzilla-franchisen.

Halloween Kills

Ytterligare ett exempel på ett försök att skapa en skräckfranchise är uppföljaren på förra årets Halloween-film, som i sin tur är en uppföljare på 70-talsklassiskern som regisserades av John Carpenter. Klassiker av det här slaget går alltid hem hos publiken, precis som att klassiska spelautomater online lockar spelare. I förra årets film såg vi Jamie Lee Curits och Nick Castle återvända till sina roller och även om filmen inte var lika bra som originalet, var den bra mycket bättre än vad de flesta uppföljare har varit. Trots att filmens slut verkade vara en avslutning på hela serien gjorde biljettintäkterna att en uppföljare var oundviklig. Ett sista potentiellt avslut kan komma 2021 med Halloween Ends.

Army of the Dead

Den här filmen markerar Zack Snyders återvändo som regissör efter Justice League, som han lämnade mitt under produktionen av personliga skäl. Snyder gjorde faktiskt regidebut med Dawn of the Dead och den här filmen kommer att vara hans återvändo till zombie-apokalypsgenren. Väldigt lite är hittills känt om filmen. De enda uppgifterna om handlingen är att en grupp med legosoldater planerar att råna ett casino i Las Vegas mitt under en zombieinvasion. De största namnen på rollistan är Dave Bautista och Ella Purnell, och fans väntar ivrigt på fler nyheter om projektet.

Godzilla vs Kong

Titeln säger sig själv. Den här filmen lovar att bli kamp som förhoppningsvis är i stil med Ali vs Frazier, och inte Batman vs Superman. Förra årets film Godzilla: King of the Monsters hade en storslagen rollista, och medan den hyllades för sin filmatisering och action, fick den inte biljettkassorna att klirra. Den här uppföljaren kommer däremot att föra samma två legendariska monster och lovar att vara ytterligare ett överdrivet äventyr, med de mänskliga karaktärerna fångade mellan tidens mest gigantiska kamp.

Antlers

Antlers är baserad på Nick Antoscas korta berättelse ”The Quiet Boy”, och många fans är nyfikna på filmen eftersom Antoscas serie Channel Zero förmodligen var en av de bästa skräck-serierna någonsin. Det faktum att filmen produceras av Guillermo del Toro och har Keri Russel och Jesse Plemons i huvudrollerna gör den väldigt lockande. Tyvärr är det all information som finns om filmen och med en fantastisk trailer är det ännu mer frustrerande att ytterligare information inte har släppts. Antlers är trots det en av årets mest efterlängtade skräckfilmer.

Candyman

Vi fortsätter på trenden med uppföljare till äldre filmer. Candyman kommer förmodligen att vara nästa uppföljare till filmen från 1992 med samma namn. Förväntningarna är höga eftersom den produceras av Jordan Peele och det finns mycket potential för att återskapa originalmanusets fantastiska politiska skräckberättelse. Peele har gjort detta tidigare med Get Out, som blev en av de bästa filmerna i modern tid, och Tony Todd återvänder i sin roll från originalet. Fans har mycket att se fram emot.

Malignant

Detta är ytterligare en James Wan-film och det är inte ens den sista. En uppföljare till Indsidious kommer också att gå upp på bio i år. Däremot är den här originella berättelsen den mest efterlängtade av de tre filmerna. Rollsättningen är lågmäld och utan stora namn. Det finns väldigt lite information om berättelsen, mer än att Ingird Bisu, som var med i The Nun, har skrivit manuset tillsammans med Wan. Det är allt som är känt om den här filmen, men Wans medverkan är tillräckligt för att göra många förväntansfulla.

Spiral: From the Book of Saw

Som namnet antyder är Spiral nästa del i Saw-serien. Den senaste filmen, Jigsaw, släpptes 2017 och misslyckades med att locka publik till serien som var spelförändrande för genren när den första filmen Saw släpptes 2004. Det finns bättre förhoppningar för den här filmen och det är Chris Rock som har skrivit manuset, och är med i filmen tillsammans med Max Minghella och Samuel L. Jackson.

Last Night in Soho

Det här är den senaste filmen från Edgar Wright, som blev känd med skräckkomedin Shaun of the Dead. Det här kommer att bli hans första riktiga skräckfilm med skräckveteranen Anya Taylor-Joy i uppsättningen, tillsammans med Diana Rigg (Game of Thrones), Matt Smith (Doctor Who, The Crown), Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit), samt industriveteranen Terence Stamp. Rollistan ser extremt lovande ut och alla Edgar Wrights filmer är värda att se fram emot. Fans hoppas att den här filmen inte kommer att vara annorlunda.

Så, där har du allt. Det här är några av de mest efterlängtade skräckfilmerna 2020 som fans väntar med spänning på, när utbrottet av COVID-19 har mattats av, och alla kan gå ut igen.