CATWALK-trailer ute nu

Vi börjar närma oss 2020-talet och man hade hoppats att vissa fördomar skulle ha dött ut vid det här laget, men även nuförtiden utsätts funktionsnedsatta för mobbning, utsatthet och marginalisering.

Glada Hudik-teatern har i många år jobbat för att förändra och förbättra situationen för personer med funktionsnedsättning. Teatern är en kommunal verksamhet som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Verksamhetens mål är att alla ska få göra det man är bra på och skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättning. De har teatrala framgångar som föreställningen ”Elvis”, långfilmen ”Hur många lingen finns det i världen?”, reklamprofilen ICA-Jerry och den moderna tolkningen av ”Trollkarlen från Oz” under bältet. Deras motto är: För allas människors lika värde och rätt att drömma.

Deras senaste projekt är en dokumentär de har gjort tillsammans med produktionsbolaget Storyfire, som tidigare har producerat SVT-dokumentären ”Länge Leva Demokration” och dramaserien för UR ”Limboland”. Storyfire är ett redaktionellt företag som hoppas att med film kunna berätta viktiga historier till en bred publik.

Här är en kort redovisning om vad dokumentären handlar om:

”CATWALK är en varm feelgoodfilm som börjar med att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson får ett brev av Emma Örtlund där hon ber honom om hjälp att uppfylla sitt livs dröm om att bli fotomodell. Pär berörs av hennes önskan av att få ta plats i modevärlden och antar utmaningen. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern börjar de en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan att stå i rampljuset.”

Klicka på länken för att se trailern: https://youtu.be/4WsU2tRkttU

Filmen har biopremiär 31 januari och distribueras av SF Studios.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).

1 trackback/pingback

  1. CATWALK-trailer ute nu - Filmfeed

Kommentarer är stängda.