CS:GO slår nytt rekord på Steam

Den här veckan slog CS:GO nytt månadsrekord med mer än 20 miljoner onlinespelare där nästan 6,5 miljoner av dem har spelat åtminstone en match under den här månaden.

Enligt information från LeagueOfBetting är Counter-Strike: Global Offensive det mest populära spelet på Steam. Som mest har 1 023 229 användare spelat samtidigt.

Under de senaste sju åren har CS:GO utvecklats till ett kultfenomen med ett oerhört stort antal spelare över hela världen. I början av 2014 hade över 2,2 miljoner spelare CS:GO. Efter fyra år hade siffran ökat med över sex gånger och nått 12,43 miljoner.

Högsta antal och genomsnitt av samtida spelare

Statistik visar att högsta antalet spelare under en månad har ökat extremt mycket de senaste åtta månaderna. I juli förra året låg antalet på runt 578 000 spelare. Fem månader senare hade siffrorna hoppat upp till över 760 000 och har bara fortsatt att öka. Sedan januari i år har högsta antalet samtida spelare ökat med över 100 000 varje månad.

Om man vet de högsta antalen kan det vara värt att också veta genomsnittsantalet av samtida spelare. I maj förra året låg genomsnittet på runt 364.000. I slutet av 2019 hade siffrorna ökat till över 456 000 och har bara fortsatt att öka i det första kvartalet av 2020. I februari låg genomsnittet på 580 000 spelare, vilket var en ökning med 55% om man jämför med siffrorna från samma månad förra året.

Med andra ord visar statistiken att intresset för CS:GO, som kom ut 2012, bara fortsätter att öka och inget tyder på att intresset kommer att svalna på ett bra tag.

///

I januari förra året var det första gången som siffrorna nådde 20 miljoner. Dessa miljoner var dock utspridda under en hel månad. Med 10 dagar kvar på mars och Corona-viruset som tvingar många att stanna inne kan man nästan räkna med att siffrorna bara kommer fortsätta att öka.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).