Daggerheart finns nu i Open Beta

För några dagar sedan meddelade Darrington Press, ett spelbolag som ägs av Critical Role, att deras fantasyrollspel Daggerheart nu finns att pröva på i Open Beta. De uppmuntrar att så många spelare som möjligt prövar på rollspelet och ger feedback på vad de gillar och ogillar, så att de vet vad de måste arbeta vidare på och vad som redan fungerar. Det enda kravet för att testa rollspelet är att du måste vara över 18 år. Daggerheart kommer inte ut förrän i 2025, så spelare har gott om tid på sig att bryta ner spelet till grunden och bygga upp det igen med alla de andra involverade.

Klicka här för att komma till rollspelets Open Beta.

Om Daggerheart

Daggerheart är ett fantasyrollspel som fokuserar mycket på karaktärsval och dynamisk spelstil. Precis som i D&D finns det många raser, klasser och bakgrunder att välja mellan och varje val ger dig ett kort med färdigheter som du sedan använder för att bygga upp din karaktär precis som du vill ha den.

Rollspelet använder främst två d12, en som kallas Hopp och en annan som kallas Rädsla. När spelledaren säger åt dig att göra ett tärningsslag slår du båda tärningarna och väljer vilken av resultaten du vill använda. Om du väljer Hopp-tärningen får du en fördel som du kan använda dig av senare, men om du väljer Rädsla-tärningen istället får spelledaren en fördel som hen kan använda emot dig senare. Att välja att misslyckas med ett slag för att få en fördel eller lyckas trots att spelledaren får en fördel gör rollspelet mer dynamiskt och strategiskt.

Om du är intresserad av att veta mer om hur Daggerheart fungerar kan du klicka här för att komma till Darrington Press hemsida. Om du dessutom vill få en smygtitt på hur man spelar rollspelet, hur man skapar karaktärer och uppleva hur en oneshot där Daggerheart-systemet används kan se ut kan du gå till Critical Roles Youtube-kanal.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).