Ett päron till farsa med päronpaj

I den tredje och avslutande delen av vårt samarbete med Homemade Stockholm är det dags för päron- och ingefärspaj, tillsammans med den rykande heta Ett päron till farsa: Nästa generation. 

Man måste förstås gilla den här sortens humor för att uppskatta nästa generation päron till farsa. Rusty Griswold (Ed Helms) och hans fru Debbie Griswold (Christina Applegate) ska ge sig ut på samma resa som Rusty en gång gjorde med sin far. Till Walley World, nöjeslandet som framstår som nirvana. De ska givetvis ha med sina båda barn James (Skyler Grisondo) och Kevin (Steele Stibbins). Vad kan gå fel, det är ju bara ett par dagars roadtrip…

Givetvis går allting fel. Allt man kan tänka sig, från den riktigt skumma bil som Rusty har hyrt (den har knappar för att mitt under färd rotera förarstolen) till hotellbokningar och spabesök. Det görs med samma gamla anda som i de gamla filmerna, där det finns en underfundighet i de flesta skämt trots att de många gånger kan bli lite plumpa.

Jag tycker också att det är kul att en filmserie som Ett päron till farsa får en nystart och att ett välbeprövat koncept kan få fortsätta. Ed Helms är inte Chevy Chase förstås och den nya filmen är inte helt och hållet som de gamla, men det gör ingenting. Det ska vara lite nytt och även om jag kan sakna Clark Griswold ger de nya skådespelarna serien en välbehövlig omstart.

Däremot tycker jag inte att barnen fungerar så bra som Rusty och Audrey gjorde. Kevin är på gränsen till att vara psykopat och det blir aldrig roligt, bara oroande. James fungerar bättre och ofta framstår han som den ende vettige personen i hela familjen.

Ett päron till farsa
En munter bilfärd är allt en familj behöver.

På vägen ner till Walley World besöker Rusty och hans familj både Audrey (Leslie Mann)och hennes nye pojkvän, vädermannen Stone Crandall (Chris Hemsworth), såväl som Clark och Ellen. Att återse Chevy Chase och Beverly d’Angelo är kanske det mest tragiska med Ett päron till farsa: Nästa generation. När jag ser dem inser jag att fler år än vad jag vill tänka på har passerat.

Chris Hemsworth däremot gör en fantastisk insats som Stone Crandall. Han visar att han kan spela mer än Thor och besöket på hans ranch innehåller en av filmens roligaste scener. Den toppas bara av en väldigt aggressiv korean.

På det hela taget är Ett päron till farsa: Nästa generation upplyftande. Du kommer inte skratta dig ur soffan eller biostolen, men du får en god stunds underhållning och kan nostalgiskt längta tillbaka till åttiotalet – på gott och ont.

Till den här filmen behöver du förstås något gott att äta, och vad passar då bättre än Homemade Stockholms perfekta päron- och ingefärspaj.

päronpaj

Det här var sista delen i vår tredelade serie i samarbete med den fantastiska matbloggen Homemade Stockholm. De andra två delarna hittar du här:

Danska flödebollar och Ex Machina.

Narcos och smaksatta popcorn

 

Dessutom har fler Filmspanare recenserat Ett päron till farsa:

Flmr

 

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

3 trackbacks/pingbacks

  1. Päronpaj med ingefära ! | Homemade Stockholm
  2. Topplistan Julfilmer » Carling Creations
  3. Filmrecension: The Gift (2015) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.