Filmrecension: Code of Honor (2016)

Code of Honor

150
1.8

Handling

1.0/10

Skådespelare

2.0/10

Stämning

2.0/10

Ljud och musik

2.0/10

Effekter

2.0/10

Pros

  • Helena Mattsson

Cons

  • Steven Seagal
  • Våldglorifierande så det står härliga till
  • Ingen vettig handling

Vapen- och våldsglorifieringen når nya höjder i Code of Honor. Spel och Film recenserar och berättar om det finns någon hederskodex i den här filmen.

Det börjar direkt.  Robert Sikes (Steven Seagal), som har sina randiga och rutiga skäl att agera hämnare, sitter högt upp i ett torn och laddar vapen. Samtidigt som han gör allt han kan för att se stenhård ut. Vilket givetvis inbegriper att röka cigarr.

På marken nedanför anländer den ena hårdingen efter den andra. Och de har ännu mer vapen. Och pengar. Och knark. Och ännu mer vapen. Sedan börjar skjutandet och det tar inte slut förrän en timme och fyrtio minuter senare. Visst finns det lite pauser när poliserna anländer och kliar sig i huvudet. Borgmästare Randolf (R.D. Call) tycker kanske innerst inne att det är rätt okej att någon skjuter ihjäl skurkarna, för det är det enda Sikes ägnar sig åt. Sikes har motiverat sig själv att han gör rätt och ju fler kulor han kan avlossa desto mer rätt gör han.

Code of Honor

Jag har egentligen ingenting emot filmer som innehåller våld, bara det är av rätt skäl och med rätt perspektiv. Code of Honor är så löjlig att det blir mer av en komedi än en seriöst menad actionfilm. Jag kan inte förstå vem som över huvud taget är målgrupp. Den enda målgrupp jag kan tänka mig som skulle tycka att det här är bra är de som redan gillar vapen, våld och droger. Skurkarna med andra ord. Vanligt folk kanske kan tycka att det är bra att skurkarna åker dit, men en total massaker som följs av ytterligare en och sedan en tredje…

Nä, Stevel Seagal hade sin storhetstid när han var med i filmer som trots allt hade lite mer handling och karaktärsutveckling. Som Under belägring, men det var trots allt ett tag sedan. Det enda positiva i Code of Honor är svenska Helena Mattsson, som spelar Keri Green. Som visserligen får spela urtypen av tjej som alltid verkar finnas i Seagals filmer. Hon är den enda, möjligtvis med undantag av polisen James Peterson (Louis Mandylor), som kan väga upp lite av det vansinne som Code of Honor förmedlar.

 

Fakta

Testad på: DVD
Ljud
: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (1.78:1), HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 106
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2016-11-21
Originaltitel: Code of Honor
Regissör: Michael Winnick
Åldersgräns: 15 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.