Recension: Forza Horizon 2 (Xbox One)

Forza Horizon 2 (Xbox One)

428
8.5

Spelkänsla

8.8/10

Grafik

9.3/10

Ljud

8.1/10

Kontroller

8.0/10

Pros

  • Ögongodis
  • massvis att göra
  • Många välbyggda spellägen
  • Underhållande Multiplayer

Cons

  • Tråkig off road racing
  • Enformigt emellanåt

Gillar du bilar? Gillar du frihet?, Isåfall är detta spelet något som passar dig. För just i Forza Horizon 2 så är det du som har kontroll över friheten, att göra vad du vill. Även om det inte är lika seriös bilracing som i tidigare spel i serien, Forza Motorsport så klickar det galant. Ditt mål är att bli bäst, stjärnan i Horizon-festivalen genom att vinna allt ifrån delta i lopp on- och off-road, utmaningar 1 mot 1 mot såväl datorstyrda som riktiga spelare och även leta gömda bonusar, bilar och dominera online i race. Och för den som älskar att samla och låsa upp bilar så finns det 400 bilar i spelet frwallhaven-11769ån gamla skrothögar till MacLaren P1, Lamborghini Huracán och nyaste LaFerrari.

Det första jag lade märke till när jag startade spelet var hur snyggt det var så fort jag fick styra min Lamborghini mot festivalen upp genom berget susandes förbi trafikkanter. Den öppna blå himlen, solen reflekterar mot bilen, dom härliga bromsspåren efter bilen samt den skadorna på bilen efter mitt vårdslösa men kanske också ovana första race. Spelet körs i 1080p 30 fps och ljudet i sig är också underbart. Man ska ju inte döma en bok efter ett omslag. Men här är det tillåtet. Ljudet fångar en när V8:orna ljudar och låter som ljuv musik i mina öron. Och det är kul att se att att en studio som lägger mycket krut på grafiken också lägger en stor vikt på själva ljudet som är minst lika viktig.

 

Är du inte så erfaren förare så kan du även ställa in svårighetsgrader för att hjälpa till lite på traven. Som hjälper d
ig med såväl inbromsningar som väghållning till den mest avancerade racer-föraren som kan ställa in alltifrån viktfördelning och fjädring, och utmanar dig att köra helt utan några hjälpmedel alls, inklusive manuell växel. Läget medium lär passa de flesta perfekt, här är spelet kul och lagom utmanande, men samtidigt tillräckligt fritt för att du ska känna att du har total kontroll och eventuella misstag eller framgångar beror helt på din skicklighet. Du kan även spola tillbaka tiden och reparera dina misstag precis som i dom gamla Forza spelen.

Spelet erbjuder även online läge som fungerar vädligt smidigt. Det finns två online spel lägen den ena heter ”Free Roam” där du kan tävla med eller mot dina vänner, upptäcka städer och klara utmaningar tillsammans. Sen har vi ”Online Road Trip” som du kan välja från start menyn. Där får man välja vilken typ av klass på bilen man vill ha och vilket spelläge som ska spelas. Vill du bara latcha runt så går det som i Cat and Mouse då en bil blir katt mus och blir jagad av resten av alla bilar där man får sig ett gott skratt. Samtidigt finns det turneringar du kan delta i om man vill vara lite mer tävlingsinriktad. Här finns det något för alla att ha roligt i.
Turn 10 har lyckats ännu en gång med att fånga ett dröm arkadracingspel. Som man kan spendera många timmar på i detta mycket underhållande arkadracing spel. Off road racing blir lite väl uttjatad efter ett tag.

 

Om Victor Petersson 4 artiklar
Tjohej! Jag är en småländsk kille på 24 år som bor tillsammans med min tjej i ett litet samhälle kallas för Forserum. Jobbar för fulla puckar inom montering utav kassadiskar men skulle vilja ändra på det i framtiden. Med den lilla fritid man har försöker man spendera på tv-spel som man samtidigt försöker hålla sig uppdaterad i SHL och mera. Om ni vill veta lite mer vad jag håller på med på dagarna får ni följa mig på Twitter: pinguHEHE PSN: Pingulicious XboxLIve: PenGuinlized