Forza Motorsport 7 demo inför lanseringen

Forza Motorsport 7

Det är nu två veckor kvar innan det sjunde spelet i serien släpps och ikväll klockan sju svensk tid kommer ett demo av spelet till både Xbox One och PC.

Utvecklare av spelet är Turn 10 Studios. Microsoft publicerade det första spelet i serien år 2005 till Xbox. Sedan dess har ett nytt spel släppts med jämna mellanrum vartannat år. Spelen har varit exklusiva till Xbox-konsolerna ända till det sjätte spelet som släpptes på PC förra året, ett år efter lanseringen på Xbox One. 2012 kom det första Forza Horizon där banracingen flyttades till en öppen spelvärld. Även den serien har sedan dess släppts vartannat år, utvecklat av Playground Games. Det tredje spelet, som också kom till PC, utspelade sig i Australien. Med Forza Motorsport 7 i år så kan vi räkna med ett nytt Horizon nästa år.

Över 700 bilar har utlovats till spelet och viktigast att uppmärksamma är ju att det kommer finnas ett flertal Volvo att välja mellan. Men för er som vill köra något mer exklusivt så kommer det också att erbjudas den ”största samlingen av Ferrari, Porsche och Lamborghini någonsin.” Det finns också över 30 välkända områden att besöka med dynamiska väderförhållanden som ändras inför varje lopp (vilket förmodligen kommer betyda mycket regnande).

Storleken på demot är runt 23 GB. Men spelet kommer att ligga på hela 100 GB när det släpps. Detta på grund av att spelet erbjuder 4K upplösning (på PC och Xbox One X) och då växer storleken på texturer mycket snabbt. Köper du spelet på skiva till Xbox så behöver du ”bara” ladda ner hälften. Demot kommer att låta dig testköra omslagsbilen Porsche 911 GT2 RS på en bana i Dubai. Du får också prova på en Mercedes-Benz racing-lastbil i Italien och en Nissan GT-R på Nürburgring.

Forza Motorsport 7 släpps den tredje oktober. De som har förbeställt Ultimate Edition får tillgång till spelet redan den 29 september.

1 trackback/pingback

  1. Maria Smith

Kommentarer är stängda.