Franska revolutionen i Assassins Creed Unity

Den franska revolutionen var en omvälvande händelse – eller serie av händelser – som på många sätt markerar startskottet för införandet av en mer liberal demokrati i världen. Efter att Assassins Creed-spelen har tagit sig an allt från korstågen till renässansen och pirater, är det minst sagt naturligt att den femte delen i serien utspelas under den franska revolutionen.

Assassinerna var en lönnmördarsekt som grundades i Persien någon gång i början av 1100-talet. I spelserien Assassins Creed spelar man som en av dessa lönnmördare, men berättelsen är betydligt mer komplicerad än så. I själva verket återupplever man minnen hos Desmond Miles, genom en avancerad regressionsmaskin – The Animus.

När Desmond återupplever sina minnen spelar man i tredjepersons-perspektiv, i en öppen värld. Spelet går väldigt mycket ut på att smyga, klättra, hoppa och lösa uppdrag. När turen nu har kommit till del fem i serien är revolutionen på väg att bryta ut och huvudkaraktären, som vi får återuppleva minnen från, heter Arno Dorian. Syftet med att återuppleva minnena är att spelaren ska avslöja de verkliga krafterna bakom revolutionen.

Som vanligt är grafiken fantastisk, men att döma av de trailer som går att se på den officiella hemsidan blir det mer avancerade strider än tidigare. Paris ser ut att vara fantastiskt stort; du kan gå in i mängder av byggnader, hoppa runt på väggar och smyga runt dina fiender istället för att slåss. Det är mängder av folk ute på gatorna och alla ser ut att ha sina egna agendor på ett sätt som faller sig väldigt naturligt.

En annan nyhet är möjligheten till cooperativ multiplayer, där upp till fyra spelare kan samarbeta. Det går att uppgradera sin karaktär, inte minst genom att köpa nya färdigheter.

Den 28 oktober, 2014, släpps Assassins Creed Unity till PC, Xbox One och Playstation.

 

Se trailern för Unity här:

Och ytterligare en trailer här:

Förboka Unity på CDON.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Tävla och vinn Assassin's Creed - Spel och Film
  2. Tävla och vinn Assassin’s Creed – Carling Creations

Kommentarer är stängda.