Miles Teller sugen på att göra Top Gun 3

Det tog över 30 år innan det kom en uppföljare till Top Gun, men det finns redan tecken på att fans inte kommer att behöva vänta lika länge för nästa film i serie. Miles Teller, som spelar piloten Bradley ’Rooster’ Bradshaw i Top Gun: Maverick, har redan pratat flera gånger med Tom Cruise om filmserien kan avslutas som en trilogi. Enligt honom lutar allt på att Cruise går med på idén.

”Det är upp till Tom,” säger Teller. ”Jag har haft några konversationer med honom gällande detta. Det hade varit roligt att göra, men det är helt upp TC. Att han har delat med sig av Top Gun till mig och många andra av dessa unga skådespelare har varit en berg-och-dalbana som inte har stannat än.”

Paramount har inte gett något officiellt uttalande om någon uppföljare till Top Gun: Maverick än, men det har spridits rykten att Mavericks succé mycket väl kan vara den första flamman till att Paramount väljer att göra en tredje film. Cruise själv har Mission Impossible-projekt att skådespela i i framtiden, så det dröjer nog ett tag innan vi får någon bekräftelse av honom om vad hans åsikt är.

Handlingen i Top Gun: Maverick

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw (Miles Teller), även kallad ”Rooster” – sonen till Mavericks bortgångne vän, radar-officeren löjtnant Nick Bradshaw, även känd som ”Goose”.

Med en osäker framtid framför sig, och hemsökt av spöken från det förflutna, tvingas Maverick att konfrontera sina största fasor, vilket kulminerar i ett uppdrag som kräver den ultimata uppoffringen från dem som blivit utvalda att utföra det.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).