Mr. Run And Jump kommer ut på klassiska Atari 2600 i begränsad utgåva

Snart kommer du att kunna förbeställa det första nya officiellt producerade Atari 2600-spelet på över 30 år: Mr Run And Jump. Det kommer att finnas en moderniserad version av spelet på både konsoler och PC, men det kommer även alltså finnas ett begränsat antal av fysiska kopior exklusiva till den klassiska konsolen.

Om Mr. Run And Jump

Utvecklaren John Mikula från indiestudion Graphite Lab utvecklade Mr. Run And Jump först och främst som ett Atari 2600-spel. Spelets handling är att Mr. Run And Jump måste hitta sin hund Leap innan han vandrar för långt in i Den mörka världen. Atari 2600-versionen kommer att ha över 80 nivåer utspridda på sex olika världar. Spelet är som gjort för folk som gillar att göra speedruns eftersom det är byggt på ett poängsystem där snabbhet belönas. Du börjar med 25000 poäng och för varje sekund som går förlorar du en poäng. Dessutom förlorar du 100 poäng varje gång du kolliderar med en fiende.

Atari 2600-versionen

Den begränsade Atari 2600-versionen kommer att kosta runt 600 kr och med den kommer en låda och en instruktionsmanual. Själva spelet är gjort på helt nytt material, har snedslipade hörn för att undvika skador och har guldpläterade kontakter. Den kommer också att inte behöva mer energi än andra Atari 2600-spel, vilket betyder att du kan spela Mr. Run And Jump på en original-Atari 2600 från 30 år sedan, om du har en i din ägo.

///

Du kommer att kunna förbeställa Mr. Jump And Run den 31 juli. Skriv in det i din kalender om detta är någonting som skulle intressera dig!

Om du inte äger en Atari 2600, men ändå vill spela Mr. Jump And Run kommer det senare i sommar att släppas en modern version på PC, Nintendo Switch, PlayStatio 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series S/X och Atari VCS.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).