Nya South Park-spelet ute idag

South Park: The Fractured But Whole

Denna gång är det temat superhjältar som gäller i South Park: The Fractured But Whole. Du spelar än en gång som den tystlåtna nya killen och får nu tillgång till superkrafter i din kamp mot sjätteklassare, bondlurkar, pedofila präster och en hel del andra knäppisar.

Ubisoft släppte 2014 det första spelet, South Park: The Stick of Truth, som är ett rollspel baserat på TV-serien South Park. Där, i rollen som den nya killen i grannskapet, samarbetar du med Cartman och hans kompisar i kampen mellan människor och alver. Spelet är, som man kan räkna med, proppfull av grov humor. Därmed blev delar av spelet också censurerade i olika länder. Interaktiva abortscener, analsondering och nazistzombies kanske inte heller passar alla.

I uppföljaren, The Fractured But Whole (butthole, duh), är det dags igen för den nya killen (eller tjejen) att ge sig ut på äventyr. Tyvärr har ungarna blivit osams över en av Cartmans idéer och har delat upp sig i två grupper av superhjältar. Ett inbördeskrig mellan de två grupperna är i full gång när du ansluter dig till Cartmans gäng. Ert huvuduppdrag blir att söka efter en saknad katt vid namn Scrambles. Cartman, eller The Coon; hälften man och hälften tvättbjörn, misstänker att ett brottsimperium ligger bakom. Men då de rivaliserande superhjältarna för tillfället är mycket populärare gäller det också att samla följare på Coonstagram.

Som i tidigare spel är även detta fullt av referenser till popkultur och nu speciellt kring superhjältar från både Marvel och DC Comics. Det behandlar även många av dagens politiska ämnen på sitt eget råa vis. Spelet är inte det längsta rollspel du kan hitta, det kan avklaras på en helg om du spelar mycket. Men om du är ett fan av TV-serien eller gillar vulgär humor så kan nog detta spel passa dig. South Park: The Fractured But Whole har hittills fått ett gott mottagande bland recensenter.