Nytt Call of Duty-spel och Modern Warfares succé

Activision Blizzard har bekräftat att det absolut kommer att släppas ett nytt Call of Duty-spel i år, även om det inte har kommit ut vilken studio som kommer att utveckla spelet den här gången. Det intressanta med den här nyheten är att företaget har erkänt att de inte har några förväntningar på att årets Call of Duty kommer att göra bättre ifrån sig än förra årets Modern Warfare.

I december 2019 skrev Activision Blizzard att Modern Warfare har sålts för över 1 miljard dollar, spelare har klockat in över 500 miljoner timmar i spelets multiplayer och nästan 300 miljoner matcher har spelats. Dessutom var Modern Warfare det spel som såldes mest i USA under julen. Faktum är att det var det mest sålda spelet för hela året.

Vare sig Activision Blizzards farfrågor om det kommande Call of Duty-spelet stämmer eller inte är det säkert många fans som ser fram emot nästa installation av spelserien. Tills dess finns det säsonger av Modern Warfare att åtnjuta!

Kort om Modern Warfare

Modern Warfare är ett förstapersons-skjutspel utvecklat av Infinity Ward och utgivet av Activision. Spelet är det sextonde i Call of Duty-serien. Det släpptes 25 oktober 2019 till Microsoft Windows Playstation 4 och Xbox One.

Spelets kampanj följer en CIA-agent och brittiska SAS-trupper när de sluter samman med rebeller i det fiktiva landet Urzikstan. Tillsammans slåss de mot ryska trupper som har invaderat landet. Infinity Ward lutade mycket på att göra miljöerna och händelserna i Modern Warfare så realistiska som möjligt, bland annat genom att ta inspiration från inbördeskriget i Syrien och terroristattacker som har skett i London.

Modern Warfare har redan vunnit flera priser: i Game Critics Awards för Best Online Multiplayer, i Hollywood Music in Media Awards för Original Score – Video Game, samt The Game Awards för Best Audio Design.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).