Offworld Industries presenterar Starship Troopers: Extermination

Utvecklarna Offworld Industries har precis presenterat Starship Troopers: Extermination, ett nytt spel baserat på den kultklassiska filmen Starship Troopers från 1997, som i sin tur är baserat på romanen med samma namn av författaren Robert A. Heinlein.

Om Extermination

I Extermination kommer du att vara del av Deep Space Vanguard, en specialstyrka bestående av elitsoldater som har sänts ut för att hantera ett anfall av insekter på planeten Valaka som har visat sig vara ännu dödligare än tidigare attacker. Väl nere på planeten kommer 12 spelare att forma fyra trupper och börja arbeta på att samla resurser, bygga en bas, forma defensiva linjer och utrota varenda insekt de får syn på. Det kommer att finnas tre klasser – Assault, Support och Defense – som kommer att vara tillgängliga från dag ett samt ett progressionssystem som kommer att erbjuda nya vapen, utrustning och fördelar för varje klass som kan låsas upp allteftersom du spelar.

Varje session kommer att vara farligare. Insekterna blir bara värre och värre (från minst till mest farlig: Drone, Warrior, Gunner, Plasma Grenadier och Tiger Elite) för att ge din trupp upptrappande utmaningar. Kartan har fem unika zoner att slåss i och om du utför sidomål kommer din trupp att kunna ta över mark från insekterna.

Det kommer att finnas ett pingsystem, liknande det i Apex Legends, som du kan använda för att markera var bland annat intressanta fynd, mål och inkommande fiender finns för att göra det lättare att koordinera med dina medspelare.

Starship Troopers: Terran Command

Starship Troopers: Extermination kommer ut på Steam Early Access någon gång under 2023. Om du redan nu vill ge dig på att utrota de utomjordiska jätteinsekterna har Steam redan ett spel som heter Starship Troopers: Terran Command. I Terran Command tar du kommandot över det mobila infanteriet för att utföra din plikt att slåss mot insekterna. Spelet kom ut i juni och fokuserar på taktik över antalet soldater. Det är upp till dig att sätta ut dina styrkor på de bästa strategiska positionerna för att göra så mycket skada du kan utan att förlora för många av dina soldater.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).