Pretending I’m a Superman – the Tony Hawk Video Game Story

I september nu i år kommer det nya Tony Hawk-spelet, Tony Hawk’s Pro-Skater 1+2, som är en reboot på de två första spelen. I samband med detta kommer Wood Entertainment att lansera en ny dokumentär, Pretending I’m a Superman – the Tony Hawk Video Game Story. Dokumentären berättar historien om hur professionella skateboardare och TV-spelsutvecklare gick ihop för att skapa ett bästsäljande TV-spel. Som vanligt när det gäller den här TV-spelserien ligger skateboardlegenden Tony Hawk i fokus. Filmen innehåller aldrig visade filmklipp och intervjuer med Tony Hawk och några av hans medskejtare Steve Caballero, Rodney Mullen, Chad Muska och Jamie Thomas.

TV-spelet Tony Hawk’s Pro Skater (1999) skakade om världen när den sålde över 9 miljoner kopior vid lanseringen och förändrade skateboardvärlden för alltid. ”Det har varit en lång resa med att göra dokumentären och jag är helspänd på när den släpps till alla skateboard- och Tony Hawk’s Pro Skater-fans över hela världen,” säger regissören Ludvig Gür. Konstformen och TV-spelet hade ett enorm inflytande på generation Y/Z och berättelsen bakom spelet är ännu mer fascinerande.”

Ludvig Gür

Ludvig Gür är en svensk regissör som har regisserat ett antal kortfilmer: The Outsider (2019), baserat på en av H.P. Lovecrafts korta berättelser, där en man som vuxit upp med endast en fjäril och en bibel som sällskap lyckas ta sig ut till den verkliga världen och alla faror som väntar där; Clean Colored Wire (2017), där en kritiker blir inblandad i ett mysterium gällande parallella universum när han är på en förtitt för en film kallad ”The Most Important Film Ever Made”; The Ego Death (2016), där en nyligen skild man möter en mystisk sektledare; och hans första film, The Sound of Zero (2015), som handlar om den viktigaste dagen hos en medelålders musiker.

///

Pretending I’m a Superman: The Tony Hawk Video Game Story kommer ut digitalt den 18 augusti. Tony Hawk’s Pro-Skater 1+2 kommer ut den 4 september på PS4.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).