Recension: Into the Grizzly Maze (2015)

Into the Grizzly Maze

Om det är någon björn vi inte vill möta i skogen är det en grizzlybjörn. I Into the Grizzly Maze möter vi högvis med björnar och de alla verkar ha en sak gemensamt. De gillar inte människor.

Antagligen vore det konstigt om de hade gillat människor. Vi människor har en tendens att inte behandla naturen och djuren särskilt väl. Det stämmer även i Into the Grizzly Maze. Handlingen är ungefär som Hajen, fast på land och med björnar istället för hajar.

När Rowan (James Marsden) återkommer till sin hemby långt uppe i Alaska, efter ett antal års frånvaro råkar han snart i bråk, varpå han träffar på sin bror Becket (Thomas Jane). Relationen mellan bröderna är lite lätt frostig, men de kan åtminstone umgås i samma rum och under samma tak utan att slå ihjäl varandra. Rowan ska dock inte stanna hemma hos Becket, han är på väg ut i den stora skogen som omger byn, där grizzlybjörnarna naturligtvis väntar.

Into the Grizzly Maze

Samtidigt befinner sig Beckets fru Michelle (Piper Berabo) ute i naturen. Hon är forskare och för att göra det hela ännu mer spännande är hon dessutom döv. Mitt i allt dyker den något hänsynslöse jägaren Douglas (Billy Bob Thornton) upp och han har bara ett mål – att ta kål på björnarna.

Trots att det är en handling lika okomplicerad som pytt-i-panna är Into the Grizzly Maze klart sevärd. Inte minst för att det är några fantastiska miljöer från den amerikanska vildmarken vi får se, utan också för att samtliga skådespelare är väldigt närvarande i sina roller. Billy Bob Thornton som jag alltid gillat är en bra motvikt till den något präktige Thomas Jane – som jag också alltid har tyckt gör bra roller. Det stämmer även här, även om jag hade velat se lite mer beslutsamhet hos Thomas Jane i rollen som Becket. Samtidigt är James Marsden den lite ruffige hjälten, som dock har en moralisk kompass som alltid pekar rätt.

Visserligen bjuder inte Into the Grizzly Maze på några större överraskningar. Det är ett lagom tempo, med några spektakulära vildmarksscener, och en helt okej underhållning vilken kväll som helst när man inte vill tänka särskilt mycket.

 

Köp Into the Grizzly Maze på CDON: DVD / Blu-Ray

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.