Recension: Let Him Go (2020)

Vad gör du om din son går och dör i en olycka, och ditt enda barnbarn hamnar i en familj där den nya styvpappan slår både sin fru och ditt barnbarn? Ett alternativ på vad man kan göra får du reda på om du ser Let Him Go.

George Blackledge (Kevin Costner) och hans fru Margaret (Diane Lane) lever tillsammans med deras son James (Ryan Bruce), hans fru Lorna (Kayli Carter). James och Lorna har en son vid namn Jimmy (som senare spelas av Otto och Bram Hornung). Livet tillsammans med familjen verkar så perfekt det kan bli, till dess att James dör i en hästolycka.

Inte långt efter det gifter Lorna om sig. Dessvärre gifter hon sig med Donnie Weboy (Will Brittain), och klanen Weboy är inte direkt några mönstermedborgare, något paret Blackledge får erfara när de efter ett tag försöker få tillbaka sitt barnbarn.

Att hitta Weboy-familjen är inte helt lätt, men de får som tur är hjälp av Peter Dragswolf (Booboo Stewart), som bor som en enstöring ute på prärien. Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift att försöka få tillbaka Jimmy. Weboy-familjens överhuvud är farmor Blanche (Lesley Manville), som är minst sagt en tigermamma. Eller snarare tigerfarmor. Hon och de andra Weboy-medlemmarna drar sig inte för något.

Let Him Go är en lika obehaglig film som den är gripande. Ett enkelt drama på alla sätt, som utspelas i det amerikanska sextiotalet där lag och ordning inte är lika självklart som man kan tycka. George är gammal sheriff och förstås kapabel till mycket, men han är också en man som vill göra saker på rätt sätt från början – något som kanske inte fungerar mot fullständiga vettvillingar.

Jag gillade verkligen stilen på filmen, skådespelandet är på topp och allt skulle kunna hända – även idag. Det finns inte mycket som drar ner Let Him Go, men filmen hindras från toppbetyg av att det egentligen inte är mycket nytt i berättelsen. Vi har sett allt förut, men sällan så väl presenterat som här.

Betyg: 4

Fakta Let Him Go

Recenserad på: Blu-ray
Längd: 114 minuter
Regissör: Thomas Bezucha

Trailer

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.