Roccat börjar skapa spel

Sick City

Roccat, som vanligtvis tillverkar hårdvara för PC, har bestämt sig för att ge sig in i speltillverkarbranschen. Genom det nyligen startade Roccat Game Studios kommer de att ge ut Sick City. 

Roccat säger själva att det nya spelet kommer att bryta mot rådande normer, vilket ska bli spännande att se om det stämmer. Sick City är ett stridsspel i realtid, med vissa inslag av strategi. All ska kombineras med hjältar som får särskilda förmågor. En blandning av Commandos, Warcraft 3 och Company of Heroes, enligt Roccat själva.

Sick City utvecklas dessutom i samarbete med spelare som får tidig tillgång till spelet, vilket gör att spelare som deltar kommer att påverka slutversionen som når butikshyllorna. Med tanke på att Roccat ägnat sig åt att tillverka hårdvara enbart för spel bör de vara duktiga på att veta vad spelarna vill ha. Vilket i sig gör det här till ett väldigt intressant projekt som vi kommer att följa med stort intresse.

När Sick City är klart är ännu inte känt, men så snart vi får veta mer kommer vi tillbaka med mer information.

 

Sick City

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.