Skyrim har nu sålt över 60 miljoner kopior

The Elder Scrolls: Skyrim har nu sålt mer än 60 miljoner kopior sedan dess lansering 2011. Detta betyder att den är historiens sjunde mest köpta spel. Sjätteplatsen upptas av Mario Kart 8 Deluxe, som vid nuläget ligger på 62 miljoner sålda kopior.

Det finns dock fortfarande chans att den kommer att klättra ännu högre upp på listan. Trots att det är över 10 år sedan spelet kom är det fortfarande folk som köper det än idag. Det hjälper rejält att spelet är utspridd på många olika konsoler: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 och Nintendo Switch. Det ökade särskilt mycket när det först släpptes på Steam, och är fortfarande ett väldigt populärt spel där eftersom Steam ofta har rabatt på spelet.

För er som inte spelat Skyrim

Skyrim är det femte spelet i Elder Scrolls-serien och utspelar sig 200 år efter händelserna i Oblivion.

Spelet öppnar upp med att din karaktär vaknar upp fängslad på en vagn och du får snabbt veta att du ska avrättas eftersom du olagligt passerat gränsen till Skyrim, som just nu är mitt i ett inbördeskrig. Just när ditt huvud är på huggkubben anfaller plötsligt en drake och allt faller i kaos.

Efter det är det upp till dig hur du vill att din berättelse ska skrivas. Det finns en huvudhandling och storyn har ett slut, men det finns dussintals olika sätt att gå från punkt A till punkt Ö. Till exempel har den ras du väljer i början av spelet stor effekt både på vilken spelstil som är bäst för dig och hur andra karaktärer kommer att reagera på din närvaro. En annan faktor är vilka faktorer du väljer att alliera dig med.

Vill du vara någon som hjälper andra eller får du mer tillfredsställelse från att ställa till det för folk? Är du en allvarlig rollspelare som vill spela som om du är en huvudkaraktären i en bok eller är du speedrunner som använder buggar för att ta dig genom spelet på snabbaste möjliga tid? Vem du än är kommer du att få vad du vill ha från Skyrim!

///

Om du är en av de som inte har prövat på Skyrim än kan du klicka här för att komma till spelets Steam-sida. Se själv varför Skyrim är det sjunde mest köpta spelet i världen!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).