Skyrim släpps till Switch och PS4 VR imorgon

Skyrim VR

Allas vårat favoritspel (eller åtminstone många av oss), Skyrim, släpps imorgon till den bärbara Nintendo Switch. Samtidigt släpps virtual reality-versionen till Playstation 4. Med spelet kommer alla officiella expansioner. Om du har lyckats undvika spelet fram till nu så är detta ett perfekt tillfälle att passa på. Men om du redan har skaffat spelet, en eller flera gånger, då kanske du blir sugen att skaffa det igen.

Det är nu sex år sedan Bethesda släppte The Elder Scrolls V: Skyrim för första gången. I och med lanseringen till Switch finns spelet nu på lika många plattformar. Då spelet samtidigt släpps i virtual reality-upplaga så finns också nästan lika många versioner av det.

Till Nintendo Switch får spelare chansen att klä sig som Link genom att samla på sig vapen och utrusning från The Legend of Zelda. Detta görs genom att använda sina Amiibo-figurer för att belönas med diverse skatter av varierande värde. Varje Amiibo kan användas en gång om dagen, och med lite tur så har du snart samlat på dig hela setet. Tack vare Switch-konsolens rörelsedetektorer i handkontrollerna kan du också bland annat sikta din pilbåge och svinga ditt svärd med hjälp av dem.

Manuella pilbågar är något som också finns i den nya virtual reality-versionen av spelet till Playstation 4. Utöver detta erbjuds så klart den fantastiska möjligheten att leva sig in i spelet på ett helt nytt sätt, genom att nästan få befinna sig i det snöiga Skyrim. Det blir som på riktigt, fast på låtsas. För tillfället är detta spel exklusivt till Playstation, men det kommer under nästa år att släppas till HTC Vive.

Tyvärr verkar ingen av versionerna vara röststyrd, så du kommer inte behöva skrika ”Fus Ro Dah” åt TV-skärmen. Att göra så ändå är förstås valfritt. Om du istället går och väntar på VR-versionen av Fallout 4 så kommer den om en knapp månad till HTC Vive, den 12 december.