Spela tillsammans i karantäntider

Corona sveper över världen och många stannar hemma i frivillig eller ofrivillig karantän. Det har satt extra press på internet eftersom väldigt många som sitter hemma ägnar sig åt att antingen se på strömmande media, eller spela spel.

Så länge internet räcker till är spel ett strålande tidsfördriv för den som inte kan gå till jobbet eller skolan som vanligt, men du vet förstås redan om att du inte behöver göra det ensam. Att spela tillsammans med andra är förstås ett utmärkt sätt att tillgodose var och ens sociala behov.

Här är ett par tips på spel som fungerar utmärkt att spela tillsammans med andra:

Minecraft
PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Smarta mobiler

Minecraft behöver väl ingen närmare introduktion, spelet har miljoner spelare och är enkelt att komma igång med. Här hittar du garanterat andra att spela med och kanske hittar du nya vänner för livet.

Fortnite: Battle Royale
PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Smarta mobiler

Fortnite är förmodligen ungdomarnas favoritspel, men din ålder spelar ingen roll. Tillsammans med upp till 100 andra spelare gäller det att slåss på en ö för att se vem som klarar sig till slutet.

Sea of Thieves
PC, Xbox One

Gillar du att spela pirat är det här spelet för dig. Bara att kasta loss.

GTA Online
PC, PS4, Xbox One

Här har du chansen att bete dig som en gangster på riktigt. Du måste äga grundspelet GTA för att få spela online. Allt är möjligt, så länge du är beredd på att alla du möter i spelet har precis samma möjligheter.

Har du något favoritspel du gärna spelar med andra så tipsa gärna!