Sponsrad Video: American Honey

american honey

Att rymma hemifrån kan ibland vara den enda utvägen. Det är vad American Honey handlar om, då Star lämnar sitt hem och känner att hon har ingenting att förlora.


Som om det inte är tillräckligt svårt att växa upp med allt vad det innebär i form av ångest har världen inte precis blivit lättare att leva i. Att vara ung idag med alla krav är tillräckligt jobbigt och har man inget stöd från sin familj blir det inte lättare. Star, som spelas av Sasha Lane, är lika sökande som alla ungdomar. Hon vill hitta sig själv, hitta mening och kanske framför allt trygghet. Så när hon stöter på Jake (Shia LaBeouf) är det med hopp om en bättre tillvaro som hon ger sig av med honom och en grupp andra ungdomar. De ger sig av ut på vägarna och det blir mycket partaj blandat med en hel del aktiviteter som inte är helt lagliga. Och varför ska unga människor bry sig om samhället när samhället inte bryr sig om dem?

Vad som gör mig nyfiken på American Honey är att jag gillar nästan alltid den här sortens filmer, eftersom de ifrågasätter samhället på en väldigt viktig fråga. Om vi vill att dagens unga ska ta över samhället, varför lyssnar vi inte mer på dem och ger dem rätt vägledning? Jag har inte sett Sasha Lane i någon film tidigare, men jag har sett desto fler filmer med Shia LaBeouf – och jag tycker verkligen att han är en riktigt bra skådespelare. I en film som den här gör han sig förmodligen som bäst eftersom han själv kommer från rätt hårda förhållanden.

En annan sak som gör att jag gärna vill se American Honey är att av trailern ovan att döma ser det ut att vara väldigt snyggt filmat. Det talas alldeles för lite om det bland recensenter idag, men jag gillar verkligen när en regissör anstränger sig ordentligt för att få en egen stil på filmtekniken som används.

 

 

Sponsrat inlägg

 

american honey

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.