Test: Turtle Beach Stealth 500

Jag har fått testa Turtle Beachs nya Stealth 500 trådlösa hörlurar och jag har testat huvudsakligen på PC, med fokus på gaming. Men eftersom headsetet har en smidig funktion för att växla uppkoppling mot mobil så testade jag även hur väl de fungerar när någon ringer eller om jag vill lyssna från mobilen, exempelvis på ljudböcker.

Installationen går väldigt smidigt, kanske lite för smidigt visar det sig. Jag pluggar in den tillhörande blåtandsändaren och laddar lurarna. De laddar snabbt klart och jag startar. Allt ljud fungerar från start, vilket är väldigt positivt. Dock lyckas programvaran för PC – SWARM II – inte hitta lurarna. Inte vare sig när de är inkopplade med kabel eller via trådlöst…

Det visade sig dock att jag var lite för snabb på att komma igång. Lurarna konfigureras enklast via en app – och det finns en smart liten knapp för att växla mellan 2.4Ghz trådlöst och Bluetooth. Jag hade inte igång lurarna för blåtand, så även där tog det lite tid att komma vidare. När jag väl uppdaterat firmware via mobilappen fungerar allt perfekt.

Funktionen att kunna byta till Bluetooth gör att det blir lättare att styra när man vill ta samtal. Med andra ord stör inte ringandet dig mitt i spelandet. Med det klart är det dags att börja spela spel och känna på hur Stealth 500 fungerar i praktiken.

Lurarna sluter tätt och är väldigt bekväma och känns knappt som om de väger någonting. Vid all användning av hörlurar kommer man förr eller senare att känna att öronen blir varma, men här dröjer det länge.

Ljudet är grymt bra, basen överraskar och det är ett bra tryck i lurarna. Kanske inte världens bästa surroundfunktion, men jag upplever ändå en bra rumskänsla.

Batteritiden är det heller inget fel på. Enligt specen är det 40 timmar som batteriet ska klara innan nästa laddning, vilket det gör utan vidare. Jag använde lurarna intensivt under min testtid och behövde ladda först efter de utlovade fyrtio timmarna. Då är batteriet visserligen nytt, men ändå väldigt bra.

Betyget blir högt och jag hittar ingenting att klaga på. Kvalitén och upplevelsen motsvarar väldigt väl priset.

Betyg: 5 av 5.

Fakta Turtle Beach Stealth 500

Anslutning: 2,4 GHz och Bluetooth
Cirkapris: 1099 SEK
Batteritid: 40 timmar
Fungerar med: Xbox, Playstation och PC

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.