The Lobster-regissören släpper snart en ny film

Yorgos Lanthimos, regissören bakom den kritikerrosade filmen The Lobster, är tillbaka med en helt ny dark sci-fi-film kallad Poor Things. Filmen är baserad på en prisbelönad roman från 1992 med samma namn skriven av den skotska författaren Alasdair Gray, som dog 2019. Filmen har varit under produktion sedan 2021 och kommer på bio nu i höst.

Handlingen

Poor Things handlar om Bella Baxter, en kvinna som blir återuppväckt från de döda av forskaren Godwin Baxter. Efter att hon har börjat upptäcka mer och mer vad hennes nya liv har att erbjuda gör hon en rebellisk handling genom att fly hemifrån med en charmig men omoralisk jurist vid namn Duncan Wedderburn.

Världen berättelsen utspelar sig är en märklig blandning av viktoriansk steampunk och framtidssci-fi, vilket ger det unik känsla. Precis som Mary Shelleys Frankenstein är det en berättelse om att hitta sig själv. Tillsammans med Bella får vi upptäcka allt vad denna värld har att erbjuda och hur viktigt det är att faktiskt leva den tid man har på jorden.

Skådespelarna

Filmen har en hel del stjärnskådisar på sin rollista: Emma Stone (La La Land) spelar Bella, Willem Dafoe (Spider-Man) spelar Godwin och Mark Ruffalo (The Avengers) spelar Duncan. I andra roller kommer vi dessutom att få se Ramy Youssef (Mr. Robot), Jerrod Carmichael (Transformers: The Last Knight), Christopher Abbott (First Man), Margaret Qualley (Once Upon A Time In Hollywood) och Kathryn Hunter (Andor).

Lanthimos The Favourite-favoriter

Det är andra gången som Stone och Lanthimos jobbar ihop, eftersom Stone även var med i The Favorite, som vann en Oscar 2018. Tony McNamara är filmens manusskribent och även han har jobbat med Lanthamos förut i The Favourite.

///

Poor Things kommer ut på bio den 8 september. Om du är ett fan av The Lobster är detta en film du definitivt inte vill missa!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).