Trailer för The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Efter tre framgångsrika filmer om Tolkiens värld var vi alla utsvultna på att få se mer och Peter Jackson var inte sen med att svara på behovet. Han satte ihop en ny trilogi, vilket var ren magi i sig eftersom han baserade de tre nya filmerna på en enda bok, som dessutom var betydligt kortare än Sagan om ringen-böckerna. I år är det dags för den tredje avslutande delen om Bilbo – och nu finns det en trailer att se.

Jag är dock väldigt skeptisk till trilogin om The Hobbit. Det hade räckt med en film, eller möjligtvis två, för att berätta historien om Bilbo Bagger. Den ursprungliga berättelsen om en hobbits äventyr var inte bara betydligt kortare än Sagan om ringen, den var också berättad på ett sätt som passade barn mer än vuxna. Inget fel i det, men att göra tre filmer av en bok är att göra våld på en bra berättelse.

Nu tycker jag dock att de två första filmerna blev bra, men de är långtifrån Sagan om ringen, Sagan om de Två Tornen och Sagan om Konungens Återkomst. Det är god filmunderhållning, men kanske lite väl utdraget. Som att sitta och vänta på jultomten på julafton, bara för att upptäcka att han aldrig dök upp.

hobbit3

Den tredje filmen kanske kan hjälpa upp trilogin något, med tanke på vad vi får se i trailern. Det är lite mer strid än handling, och draken får visa sig lite mer. Trots allt är det honom det handlade om från början, även om kriget mellan de fem arméerna fick ta plats även i boken.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.