Trash Goblin finns på Kickstarter

Spilt Milk Studios har lagt ut sitt senaste projekt, Trash Goblins, på Kickstarter. Den kommer endast vara uppe i runt 10 dagar till, så ta en titt och se om detta avslappnande fantasyspel är någonting för dig.

Om Trash Goblin

I Trash Goblin spelar du en goblin som har en affär i det bakre rummet i en antikaffär mitt i en aktiv fantasystad. Du hugger dig igenom klumpar av jord, sten och till och med lava för att se vad som döljer sig i deras mitt, vare sig det är bortkastade leksaker, glömda manicker eller antika artefakter.

På så sätt samlar du på dig fler och fler prylar som du sedan kan kombinera med varandra för att skapa unika föremål som du sedan kan sälja till någon av de unika karaktärerna som besöker din butik. Under spelets gång kommer du att få lära känna dessa karaktärer, vilket i sin tur ger dig mer information om vad de behöver i sitt liv som du kan ge dem.

Trash Goblin är definitivt inget actionpackat spel – tvärtom är syftet att få spelaren att koppla av i en charmig fantasymiljö och att få tillfredsställelsen av ett bra jobb när de gör sina kunder nöjda. Detta syns i hur spelet är utformat – när du hackar ut dina föremål finns det ingen tidsbegränsning och inga betyg om hur bra du hackade ut grejen. Den enda begränsningen är att det endast finns ett visst antal tidslotter på en dag i spelet, så du kan behöva planera om du vill ha färdigt ett föremål inom en viss dag.

När spelet släpps på Steam kommer det att finnas 50+ föremål att gräva ut som sedan kombineras på över tusen vis, 9+ verktyg som hjälper dig att hantera dina föremål, 40+ kunder att sälja till (var och en med sin egen mer eller mindre dramatiska bakgrund) och två distrikt du kommer att kunna ha din butik i. Dessutom kommer det finnas en handling på 10+ timmar som du kan spela igenom.

///

Om du är intresserad av att stötta Trash Goblin kan du klicka här för att komma till dess Kickstarter.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).