Upptäck e-sport

Idag finns det ett väldigt brett utbud tillgängligt för dig som vill spela e-sport. Vi pratar om bland annat spel som World of Warcraft, Call of Duty, Counter strike eller Hearthstone. Som du förstår så finns det mycket att välja på om man är sugen att spela på e-sport live.

Vad är e-sport?

E-sport står för elektronisk sport och till denna kategori finns alla tävlingar som blir utförda i en virtuell miljö. För att förtydliga så kan det således handla om datorspel, TV-spel, VR, Virtuell Reality, AR, Augmented Reality eller någon form av mobilspel. För att ett spel ska klassas som en e-sport, krävs det att de tävlande möter varandra. Det ska vara spelarens prestation som ska vara avgörande för vem av de tävlande som ska stå som segraren.

Counter Strike är det mest populära spelet i Sverige och här finns det ungefär lika många e-sportare som hockeyspelare eller handbollsspelare.

E-sportens historia

Begreppet e-sport uppkom i Sydkorea delvis av arrangörerna bakom World Cyber Games. Sedan dess har det blivit ett globalt begrepp. E-sport är inte så nytt som man kan tro utan det har funnits konkurrens inom spel i årtionden. När arkadmaskinerna började bli populära på tidigt 1980-tal så började e-sportens historia. Eftersom man tävlade mot varandra så blev det tävlingar. 1994 genomfördes den första regelrätta tävlingen och det va Nintendo som stod bakom detta världsmästerskap. Då tävlade inte spelarna om stora summor pengar som idag utan priset var en spelkassett i silver. Nintendo fortsatte att anordna mästerskap och det gjorde även företaget Blockbuster.

Doom som blev ett succéspelet var ett av de första spelen där man började tävla. 1996 är ett år som är en viktig år för e-sporten, då släpps nämligen spelet Quake.  Detta spel är en uppföljare till föregångaren Doom. Nu började bli lättare att spela med andra online. De tävlingarna som var de första att kategoriseras som e-sport var tävlingar i Quake och Doom.

Källa: Unsplash

Så går det till att spela på e-sport

Esport tv passar perfekt för betting. Dels så finns det mängder av matcher att spela på, i princip dygnet runt. Dessutom så finns det olika händelser i varje match, som du kan betta

Hos bettingsajten hittar du mängder av olika marknader. Det kan vara enskilda matcher, turneringsspel eller matcher i ligor. Att beta på e-sport är smidigt. Först ska du leta upp den marknad som du vill betta på. Det steg du ska ta sen är att välja det odds som du vill satsa på och välja din insats. Bekräfta ditt spel och vänta på resultatet för att få reda på om det blir vinst eller förlust för dig. I varje marknad så finns det normalt ett visst antal alternativ att betta på. Det som är vanligast är vinnarspelet. Hur det olika alternativen ser ut varierar beroende på vilken e-sport som det handlar om.

Om du spelar på e-sport med livebetting är det i realtid som oddsen kommer att ändras.

Vilket lag som vinner exempelvis nästa karta är ett typ av odds.