Vigor är ute på Playstation 4/5

Efter att ha släppts på Xbox One, Xbox Series S/X och Nintendo Switch kommer nu äntligen överlevnadsspelet Vigor (2019) ut på Playstation 4 och Playstation 5. Spelet är helt gratis att ladda ner. För närvarande har över 5000 spelare provat på Vigor.

Handling

Vigor är ett överlevnadsspel som utspelar sig i ett Norge förstört av krig. I det vackra, men dödliga, landskapet är det du mot både natur och andra överlevare. Det är upp till dig att skaffa det material som krävs för att överleva, vare sig det gäller att hitta det ute i naturen eller ta det från någon svagare än dig. Den starkaste överlever, så se till att bli starkast!

Sammanfattning

Ta vad du behöver från både naturen och andra överlevare.

Bygg ditt hem + all utrustning du behöver.

Utmana andra spelare i olika game modes.

Spela själv eller slåss tillsammans med andra.

Bohemian Interactive

Bohemian Interactive är ett spelutvecklings- och spelpubliceringsföretag baserat i Prag. Företaget började sin karriär med succéspelet Operation Flashpoint: ColdWar Crisis (2001). Tio år senare återupplivade de sitt hitspel och gav den namnet Arma: Cold War Assault (2011). Efter det har de fortsatt att producera populära spel. Några exempel är krigsspelet Arma 3 (2013), överlevnads/zombiespelet DayZ (2018), sandlådespelet Ylands (2019) och Vigor. Deras spel följer teman som de har tagit åt sig som motto: utforskning, bygglädje och att skapa kopplingar med andra spelare.

Bohemian Interactive är ett speciellt spelföretag på många sätt. Ett exempel är att de är angelägna att hålla god kontakt med sina spelare och är inte rädda för att ta kritik och hålla en dialog. Ett annat är att de hatar spelpirater och använder en speciell teknologi som gör att piratkopior av deras spel inte funkar.

///

Som sagt är Vigor gratis att spela på Playstation. Bohemia Interactive ser gärna att spelare prövar på spelet för att se vad de tycker om det och om det finns något som de kan förbättra. Pröva på du också!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).