Vikten av en bra dusch

Den moderna duschen har förmodligen sitt ursprung i vattenfallen. Att stå under ett vattenfall är en unik upplevelse i sig och oftast känns vattnet i ett vattenfall bra mycket tyngre än vattnet som strilar ur ett vanligt duschmunstycke. Ändå tror jag att många tillverkare av duschmunstycken försöker efterlikna vattenfallets effekt. Mängder av vatten i ett outsinligt flöde. Om man skulle försöka föreställa sig en drömdusch skulle den efterlikna ett vattenfall så mycket som möjligt, med några extra bra effekter. Naturligtvis behöver vattnet vara riktigt varmt, men inte för varmt – den som har bott på hotell vet hur ont det kan göra om vattnet är för varmt. Flera hotell runt om i världen har ingen övre gräns vad det gäller varmvattnets temperatur. Kanske beror det på att de inte använder någon bra blandare, där det är enkelt att ställa in den temperatur man vill ha.

Självklart är det också viktigt att drömduschen består av en bra omgivning. Kaklat är förmodligen det bästa i en bra duschhörna, där två av väggarna ska bestå av glas och två av kakel. Rätt duschmunstycke gör också mycket, inte minst vad det gäller den estetiska upplevelsen. Själv föredrar jag fyrkantiga munstycken av någon anledning, tycker att de är mycket snyggare än runda. Stort ska det också vara och ju större spridning vattnet får desto bättre.

 

 

Det här är ett sponsrat inlägg

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.