1999 års bästa filmer

1999 var ett fantastiskt år i vårt liv, och även vad det gäller film kan 1999 räknas till ett av de bättre åren. Spel och Film är lite sent ute i jämförelse med övriga Filmspanare, men bättre sent än aldrig. Här är Spel och Films lista:

10. End of Days

1999

Super 8 var nära att ta sig in på listan, men konstigt nog gillar jag End of Days bättre. Arnold spelar bättre än i många andra av hans filmer och det fanns verkligen något ödesmättat i End of Days.

9. Ciderhusreglerna

ciderhusreglerna

Jag tvekade om den här skulle få bättre betyg än Mumien, inte minst för att jag vet att jag kommer att få kommentarer om det, men det är faktiskt Michael Kane som drar ner Ciderhusreglerna och Tobey Maguire som drar upp den.

8. Mumien

the-mummy

Lite halvtaskiga effekter, men samtidigt en matinékänsla som jag tyckte (och tycker) väldigt mycket om.

7. Rätt upp i 90-talet

Jag gillar inte riktigt titeln, men humorn är det inget fel på. Håller än idag och för övrigt anser jag att Brendan Fraser är en underskattad komiker.

6. The Boondock Saints

Willem Dafoe visade sig från en helt ny sida, tillsammans med Sean Patrick Flanery och Norman Reedus. Humor och allvar på riktigt.

5. Fight Club

Brad Pitt och Edward Norton i en episkt bra film.

4. American Beauty

Det är en vacker och sorglig film på samma gång. Kevin Spacey i högform.

3. Sjätte sinnet
Sjätte sinnet

Bruce Willis i M. Night Shyamalans fantastiskt överraskande film. Dessutom en imponerande bra prestation av Haley Joel Osment.

2. Den gröna milen
the-green-mile-1

Det är svårt att avgöra om boken eller filmen om Den gröna milen är bäst, men filmen är helt klart näst bäst bland 1999 års filmer.

1. Matrix
Matrix

Keanu Reeves gör sin bästa roll och Matrix är utan tvekan en av filmhistoriens häftigaste filmer.

 

Här hittar du filmspanarnas topplistor över 1999:

Jojjenito

Rörliga bilder och tryckta ord

Filmitch

Fripps filmrevyer

Fiffis filmtajm

Movies-Noir

Flmr

Filmfrommen

Film & Media

The Nerd Bird

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 kommentarer

  1. En hel del överlapp förstås, vilket kanske inte är så konstigt med filmer som 6th Sense, Fight Club och The Matrix. Men jag hade kanske gissat att jag skulle hitta igen South Park-filmen här?

    • Nja, jag måste erkänna att jag aldrig fastnat för South Park, men jag tror att det beror på att jag sett för få avsnitt. Någon sade att det är som med oliver, man måste äta tillräckligt många för att börja gilla dem.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: The Mummy (2017) - Spel och Film
  2. Recension: The Mummy (2017) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.