5 filmer om lycka och lotteriet

Vi alla drömmer om att vinna på lotto eftersom det ger oss möjligheten att lösa alla våra problem och förverkliga alla våra drömmar. Med några miljoner dollar i fickan finns det väldigt få saker du inte kan göra. De fem filmer som vi har valt för vår lista fokuserar på hur långt folk kan gå för att bli lotterivinnare. I den här artikeln kommer vi att berätta om dessa fantastiska filmer om lycka och lotteriet. Så, förbered dina lottnummer, köp dina kuponger och njut!

1. Lucky Numbers (2000)

För att vinna på lotteriet behöver du en stor tur och rätt mängd inspiration för att matcha de vinnande numren. Men om du inte har tiden att vänta på att inspiration ska komma, måste du byta till en plan B, vilket innebär att du kan behöva bluffa dig fram för att vinna den stora jackpotten. Som TV-stjärnan Russ Richards lär sig i denna film från 2000, kan dock en sådan plan vara mycket svårare än den verkar, för när det handlar om en vinst på en miljon dollar finns det väldigt få personer du kan lita på. Här får vi ta del av en förvirrad men omtyckt mans äventyrliga resa mot att lösa de problem som har hunnit ikapp honom. Filmstjärnorna som medverkar är John Travolta, Lisa Kudrow, Tim Roth, Ed O’Neal, Bill Pullman och Michael Moore.

2. Lottomiljonären (Waking Ned Devine ,1998)

Denna film från 1998 har också en handling vars fokus ligger på att lura lotteriet. Ned Divine från Tullymore, en liten i Irland, blir chockad när han får reda på att han har vunnit den stora jackpotten. Faktum är att chocken är så stor att det leder honom till en plötsligt död. När Jackie O’Shea och David Kelly upptäcker sin seger bestämmer sig för att dra igång ett utarbetat system för att behålla vinsten för sig själva. Deras plan involverar hela staden Tullymore i strävan att lura lotterinspektören för att tro att Ned fortfarande lever. Ta reda på hur invånarna i Tullymore lyckas få sin del av Neds stora seger i denna charmiga komedi.

3. Lucky (2011)

Att vinna på lotteriet kan förändra allt. Det kan göra att alla dina vildaste drömmar blir sanna, även de som involverar en kärlek som tycktes vara oåtkomlig före miljonvinsten. I den här händelserika komedi mördar Ben Keller en ung kvinna och stjäl hennes vinnande lott, som ger honom 36 miljoner dollar och uppmärksamhet från hans förälskelse sedan lång tid tillbaka, Lucy. Sakerna verkar gå smidigt för Ben och Lucy när de gifter sig strax efter segern, men hela situationen tar en oväntad vändning när Lucy upptäcker att Ben är en seriemördare som mördar kvinnor som ser ut som henne. Hon måste sedan räkna ut det bästa sättet att överleva tills nästa lotteribetalning kommer in så att hon kan få ut vad hon vill av situationen för att sedan dra sig ur på ett säkert sätt…

4. Welcome to me (2014)

Som vi tidigare nämnt finns det nästan ingenting du inte kan göra med några miljoner i fickan. Lotteri vinnaren Alice Klieg bevisar det perfekt när hon lyckas skapa, producera och bli stjärna i en tv-show om sig själv. Alice lider av borderline personlighetsstörning och ser på sin stora lottotävling som ett tecken på att hon inte längre behöver sin medicinering. Hon ignorerar sin terapeuts råd och släpper ut den ocensurerade versionen av Alice ut i vida världen. Hennes show, ”Welcome to Me”, skiljer sig från vad TV-världen tidigare sett och ger tittarna ett helt unikt förhållningssätt till de små sakerna i livet.

5. Det kan hända dig (It could happen to you, 1994)

Den sista filmen på vår lista är en modern saga om generositet och sann kärlek. Charlie Lang är en sann charmör som överraskar hela världen när han bestämmer sig för att hålla det löfte han gjorde till sin servitris, dvs att ge henne hälften av lotterivinsten han vinner med sin lotterikupong som dricks. Så här får Yvonne Biasi dricks på 2 miljoner dollar och blir själv en lotterivinnare. Medan Charlie är oerhört nöjd med sitt beslut och fortsätter att leva ett normalt liv även efter att ha blivit en miljonär, ser hans fru Muriel lottvinsten som en möjlighet att lägga sina vantar på ännu större rikedomar och förmögenheter. ”Det kan hända dig” visar tittare hur själsföräldrar kan hitta varandra i de mest underliga situationerna och hur vissa saker i livet är ovärderliga.

 

 

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.