5 filmer som kommer göra dig glad över att vara singel

Även om kärlek är en fantastisk känsla är det inte alla som hittat den rätte ännu. Till dess föreslår vi följande 5 filmer som utan tvekan kommer göra dig glad över att vara singel.

1.      How to Be Single

How to Be Single, en amerikansk romantisk komedi med bland annat Dakota Johnson och Rebel Wilson i huvudrollerna är den ultimata filmen för singeln. Visst pågår det en hel del kärleksintriger men om du inte drömmer om att leva ett liv som Robin, huvudrollens galna kollega och vän, i New York tvivlar jag på att du någonsin varit singel. Filmen är till största delen fylld av galna fester och one-night stands, men även vackra moment baserade på kärlek, vänskap och det fina i att vara singel.

2.      500 Days of Summer

Om du tror på äkta kärlek och begreppet själsfrände – titta bort! 500 Days of Summer är en fantastisk, men rätt dystopisk film som handlar om Tom (Joseph Gordon-Levitt) som faller för Summer (Zooey Deschanel). De träffas, har sex och Tom blir mer och mer förälskad. Plotten är dock att Summer inte har samma känslor som honom. Hon ser honom som en kontakt för sex och inte mycket mer, och får en att förstå skillnaden mellan kärlek och förälskelse.

3.      Girls Trip

Om du och dina bästa singelvänner är ute efter en film som får er att skratta tills magen gör ont – ja då är Girls Trip att rekommendera. Filmen handlar om fyra bästa vänner som reser till New Orleans för den årliga Essence Festival. En film där kärleksliv är exkluderat och vikten av bästa vänner lyfts fram. Men även en film som lockar fram ens vilda sida och gör en sugen på en kväll utan gränser. Det är lite svårt nu i dessa pandemitider, men som tur är finns dejtingplattformar som IX dating för den som vill fly singellivet om så bara för en dag.

4.      Gone Girl

En något mindre komisk film är den psykologiska thrillerfilmen av David Fincher. Filmen handlar om paret Nick och Amy Dunne, och försvinnandet av Amy efter den femte bröllopsdagen. Nick misstänks ha bortfört sin fru och till och med mördat henne. Under filmens gång börjar man tvivla på de bägge parterna och när man når slutet kan man äntligen andas ut. Gone Girl är utan tvekan en film som kommer få dig att tvivla på om du någonsin vill gifta dig!

5.      Marriage Story

Ännu en film som handlar om de nackdelar som medföljer ett äktenskap är Marriage Story med Scarlett Johansson, Adam Driver och Laura Dern i huvudrollerna. Filmen handlar om kärlek, äktenskap och den obehagliga och väldigt ansträngande upplevelsen som uppstår i samband med en dålig skilsmässa. En sjukt vacker och jordnära film som bara måste ses!