Ny information om Jurassic World: Dominion

Det kommer att dröja ett år innan Jurassic World: Dominion kommer ut på bio, men redan nu finns det ny information att rapportera om.

Handling

Det finns fortfarande inte mycket att säga om filmens huvudhandling. Däremot har det bekräftats att fokuset kommer att ligga på hur dinosaurier har blivit sålda på svarta marknader över hela världen. Dessutom finns det nu vilda dinosaurier som springer lösa i USA.

Dinosaurier som lever vilda, utan några mänskliga hinder, är en premiss som ingen har gjort förut i Jurassic Park-filmerna. Fans som hoppas på scener där dinosaurier löper amok i storstäder kommer dock att bli besvikna. Regissören Colin Trevorrov säger att situationen är mindre fantastisk och mer naturlig. En flock av gallimimusar som springer framför en bil på en skogsväg. En stegosaurus som klampar in på en gård för att hitta någonting att äta. En tyrannosaurus som attackerar en campingplats i hopp om att få tag på ett byte. En velociraptor som hoppar på joggare för att de har kommit för nära dess revir. Verkliga scenarion, men istället för björnar, hjortar och pumor är det dinosaurier.

Rollista

Chris Pratt och Bryce Dallas återvänder i huvudrollerna som Owen Grady och Claire Dearing. Återvänder gör också Daniella Pineda som Zia Rodrigues, Justice Smith som Franklin Webb och BD Wong som Dr Henry Wu. Dessutom kommer två karaktärer som var med i Jurassic World att komma tillbaka: Jake Johnson i rollen som Lowery Cruthers och Omar Sy i rollen som Barry Sembène. Nya skådespelare är Mamoudou Athie (The Get Down (2016-2017)), DeWanda Wise (She’s Gotta Have It (2017-2019)), Dichen Lachman (Altered Carbon (2018-)) och Scott Haze (Venom (2018)). Till alla nostalginördars glädje kommer även Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum att återvända i sina klassiska roller som Dr Alan Grant, Dr Ellie Sattler och Dr Ian Malcolm. Det är första gången sedan det första filmen som de tre doktorerna är med i samma film.

///

Jurassic World: Dominion är beräknad att komma ut den 11 juni 2021.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).