Intervju med Lara Pictet

Vi har intervjuat Lara Pictet, som spelar huvudrollen som April i “By Light of Desert Night”, som nyligen släpptes. Filmen handlar om tre bästa vänner som åker ut i öknen för en sista campingtripp tillsammans innan vuxenlivet, och allt vad det innebär, börjar.

– Det var en fantastisk upplevelse att spela in den här filmen, berättar Lara. Jag känner mig så tacksam att min debut blev med så fantastiska människor, men också på den platsen. Det var så vackert där.

Även om det var en fantastisk upplevelse så var det samtidigt intensivt hela tiden, berättar hon. Men alla jobbade tillsammans som ett team, vilket gjorde att de kände sig stöttade och trygga under hela inspelningen.

Lara berättar att April har svårt att hitta sig själv, eftersom andra alltid har berättat hur hon ska bete sig, vad hon ska säga, vem hon ska träffa. Att spela en sådan karaktär var en känslomässig bergochdalbana, men det var samtidigt vackert eftersom Lara fick följa med på Aprils resa där hon hittar sig själv, och tar reda på vem hon vill vara.

Lara har redan hunnit med att göra en del roller, främst i kortfilmer, och på frågan om någon av dessa har varit extra speciell för henne så verkar svaret självklart.

– Sealed var väldigt intressant, eftersom jag var tyst i den filmen. Därför var det viktigt att uttrycka mina tankar och känslor genom ansiktsuttryck och rörelser, vilket jag älskade! Det påminde mig verkligen om hur mycket vi kan förmedla utan att prata, genom att bara vara.

Den första rollen hade hon som 6-åring i en pjäs som heter “La Fausse Gourde”, en fars. Den första rollen i en film hade hon i kortfilmen “Orloj” som 13-åring. Lara berättar att det inte fanns någon tvekan om vad hon skulle bli, det var bara skådespeleriet som gällde. Hennes barndom var varken enkel eller stabil, så skådespeleriet blev ett sätt att fly från verkligheten och dyka ner i fiktiva karaktärer och berättelser. Där kunde hon vara vem hon än ville, och i den värld hon ville. Dessutom fick hon folk att skratta, vilket hon älskade.

Men om hon mot förmodan ändå inte hade blivit skådespelerska, då hade hon blivit racerförare istället. Ett av hennes största intressen är nämligen racing, och hon är dessutom väldigt bra på det, så det är någonting hon hade kunnat tänka sig att jobba med.

Hon älskar actionfilmer, och en drömroll för henne skulle vara en kvinnlig version of James Bond. Hon tänker att det skulle kunna visa sig att han har en dotter, och när han går bort så måste dottern ta över efter honom. Men hon skulle även vilja porträttera Lauren Bacall och Rita Hayworth.

– Båda två är ikoner, och de lyckades med så mycket under en svår tid, det skulle verkligen vara fascinerande att porträttera dem.

När Lara är ledig så är hon gärna ute i naturen, hon går gärna på vandringar med sin hund och långa promenader på stranden. Hon spenderar också tid på racerbanan och rider. Ridning är också ett stort intresse, och hon växte upp med det. Hon tycker även om att gå på äventyr, och hon älskar att utmana sig själv och göra sådant som egentligen är utanför hennes comfortzone. Hon berättar att hon har en bucketlist, där hon skriver ned en sak att göra per månad – till exempel hoppa fallskärm, skärmflygning, lära sig ett nytt språk eller klättra i berg.

Även om Lara helst är med i filmer själv så händer det även att hon ser på film ibland också. Vilken genre hon väljer beror dock på vilket humör hon är på, hon älskar psykologiska thrillers och actionfilmer men också tjejfilmer som är lättsamma och roliga.

– Min favoritfilm är antingen “När lammen tystnar” eller “Se7en”.

Slutligen berättar Lara om sina planer för närmaste framtiden. Då kommer vi inte bara att få se henne som skådespelerska, utan även producent. Det är en psykologisk thriller som handlar om en romanförfattare som bestämmer sig för att gå utanför sin comfortzone och skriva en kriminalnovell, och hon fastnar så mycket i sin egen berättelse att linjerna mellan verklighet och fantasi börjar suddas ut.

– Den heter “Serpentine” och är full av ovisshet och spänning, berättar Lara. Jag kan inte berätta så mycket om det, men jag är väldigt exalterad över det här. Snart så!

Om du inte kan vänta så kan du se Lara redan nu i By Light of Desert Night som finns ute på Sky Store och Amazon, och kommer även bli tillgänglig på andra digitala plattformar senare denna månad.

Om Josefine S. Andersson 12 artiklar
Josefine är en frilansskribent med högskoleexamen i Kreativt Skrivande. Skrivandet har alltid varit en stor del av hennes liv, och hennes stora intresse - näst efter familjen. Hon spenderar fritiden med sin sambo och deras son, och älskar att resa, tatuera, träna och att se på film och serier.