Animéstreaming: Crunchyroll

Internet har varit till stor hjälp när det gäller att sprida animé och manga till västvärlden. Nuförtiden finns det ett otal sidor där man kan åtnjuta sin animé, men de varierar mycket i kvalité, mycket beroende på om det kostar att titta på, hur bra bildkvalitén är, hur många serier det finns på sidan, hurivida animé är huvudinnehållet osv.

För de som vill se de nyaste avsnitten från de senaste animén i hög kvalité skulle jag rekommendera Crunchyroll. Crunchyroll är en av de större lagliga streamingsajterna för animé och är dessutom en av de mest använda. Man kan streama gratis om man inte känner för att betala för det, men jag skulle nog ändå rekommendera det. Det kostar bara sjuttio kronor i månaden och ger köparen tillgång till serier med hög bildkvalité.

Huvudfunktioner

Crunchyrolls huvudfunktion är att erbjuda animéserier att titta på. För tillfället finns det nästan 700 serier av alla möjliga typer av genrer att välja mellan. Men det är långt ifrån det enda som finns på sidan. Crunchyroll erbjuder även asiatiska dramaserier, för dem som vill se liveaction istället för animerat. Trots att antalet dramaserier bara är en bråkdel av antalet animeserier på Crunchyroll finns det ändå över 50 serier att välja mellan. Crunchyroll har dessutom en mangaavdelning, även den med runt 50 serier att läsa.

Övriga funktioner

För de fans som gillar att gå in lite djupare på asiatisk media finns det ännu fler saker att upptäcka: en nyhetssektion, där artiklar och intervjuer läggs upp; en forumsektion, där fans kan diskutera allt inom asiatisk media med varandra; och sist men inte minst en butiksektion, där du kan köpa allt från figurer till spel till japanskt godis.

///

Allt som allt är Crunchyroll en bra sajt för alla olika typer av animénördar att hänga på, och rekommenderas starkt av mig!

Om Jill Johansson 372 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).