Erotiska filmer

Action, komedi, drama och skräck i all ära men ibland vill man se någonting annat – och lite mer. Någonting som passar oavsett om man kollar tillsammans med en partner eller på en dejt, eller ensam. Någonting som är spännande att se, men kanske även kan tillföra någonting mer till en dejt eller mysig hemmakväll. Ja, vi menar såklart erotiska filmer. Vi har listat fem stycken filmer i denna genre som är perfekta till filmkvällen!

Basic Instinct

Det här är en gammal goding från 1992, där vi ser Michael Douglas och Sharon Stone i huvudrollerna. Filmen handlar om en polis i San Francisco som undersöker mordet på en före detta rockstjärna, vars älskarinna är huvudmisstänkt. Älskarinnan är författare och hennes deckare blir till verklighet, märkligt nog. Polisen blir besatt – och han är med i hennes nästa bok. Det här är alltså en film med spännande handling – toppad med erotik.

Den här filmen passar: Den som vill se en spännande film, som inte enbart fokuserar på sex och erotik. Och den som gillar filmer från 90-talet, förstås.

Fifty Shades of Grey

Ja, den här filmen – eller filmserien – behöver väl ingen närmare presentation. Denna succéfilm kom 2015 och lockade en rekordstor publik i Sverige – men betygsmässigt hamnar den ofta någonstans i mitten. Filmen handlar om en student och en miljardär, och deras erotiska möten. En aning överskattad enligt många, men den är även älskad av många.

Den här filmen passar: Framför allt tjejer, och kanske även de som är lite nyfikna på olika fetischer och sexleksaker – för sådant finns det gott om i denna film.

Eyes Wide Shut

I den här filmen från 1999 spelar Tom Cruise och Nicole Kidman huvudrollerna. Filmen handlar om ett gift par vars äktenskap inte längre är det bästa, varpå mannen söker spänning på annat håll och hittar en hemlig sekt där man utför sexuella riter och alla klär sig i svarta kåpor och masker. Lite spännande, lite erotisk och lite märkligt.

Den här filmen passar: Den som fascineras av sekter och andra hemliga sällskap, eller den som vill se en lite annorlunda film.

Boogie Nights

Mark Wahlberg spelar huvudrollen i denna film från 1997. Filmen utspelar sig på 70-talet och handlar om en ung skådespelare som upptäcks av en porregissör, och blir en berömd porrstjärna under namnet Dirk Diggler. Huvudrollen, det vill säga porrstjärnan, är delvis inspirerad av den verkliga porrstjärnan John Holmes.

Den här filmen passar: Alla, egentligen. Handlingen är oväntad intressant och den handlar om betydligt mer än porrfilm – faktiskt. Man får följa en ung kille och hans karriär (inom porrindustrin förvisso men ändå!), medgångar och motgångar och hur hans framgångar stiger honom åt huvudet.

9 1/2 vecka

Ännu en gammal goding – denna kom redan 1986. Den handlar om John och Elizabeth som inleder en relation – en sexuell, och lite förbjuden, sådan. Men relationen blir lite komplicerad eftersom de inte känner varandra.

Den här filmen passar: Den som vill se en ganska lättsam men ändå lite spännande och mystisk film. Passar bra för en dejt, då man kanske ändå mest har ögonen på varandra.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.