Recension: Transformers – The Last Knight (2017)

Transformers: The Last Knight

199
3.9

Skådespelarna

6.0/10

Handling

1.0/10

Humor

4.5/10

Ljud och musik

5.0/10

Stämning

3.0/10

Pros

  • Skådespelarna

Cons

  • Storyn
  • Förstörandet av Arthur-legenden
  • Inget nytt

Transformers: The Last Knight är den femte filmen om Transformers, robotarna som kan förvandla sig till bilar eller flygplan. Frågan är om en femte del verkligen kan vara något att ha? 

Jag gillade väldigt mycket den första filmen i den här filmserien, där effekterna var grymt bra och storyn helt okej. Fyra filmer senare är konceptet rejält urvattnat och trots effekter är det här bara samma sak som tidigare, utan någon större glöd.

Tyvärr, för det hade kunnat bli bra.

Ett av de största problemen med The Last Knight är att koppla ihop Transformers med Arthur-legenderna. Transformers, åtminstone Autobots, må vara ädla och trevliga, men vem kom på den korkade idén att länka Merlins stav med robotar från rymden? Det är inte utan att jag undrar om manusförfattarna rökt på medan de kom på den här storyn. Visst finns det en hel del humor i filmen – och det blir en lite förlåtande faktor eftersom det blir lite mer parodi än drama – men att Transformers skulle ha hjälpt Arthur i form av drakar… Nä, jag tycker att man kan blanda genrer och det finns ibland en fördel att göra det, men vissa heliga kor ska man inte slakta.

The Last Knight
TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT from Paramount Pictures.

Skådespelarna gör okej insatser. Uppfinnaren Cade Yeager (Mark Wahlberg), professorn Viviane Wembley (Laura Haddock) och förstås adelsmannen som spelas av ingen mindre än Anthony Hopkins är intressant ensemble, men det hjälper inte. Jag kan inte annat än att undra över varför Optimus Prime (röst av Peter Cullen) inte fick lite mer plats i berättelsen, men det hade förmodligen inte räddat någonting om han så hade varit med hela tiden.

Ett litet plus existerar av den annorlunda tolkningen av Merlin (Stanley Tucci) , som är kalasfull. Visserligen är det helgerån, men värt att skratta åt. Och däri ligger det största problemet med Transformers: The Last Knight. Det är inte en parodi vi vill ha.

Fakta Transformers: The Last Knight

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: Dolby Atmos
Bild: HD 1080p
Språk: Engelska
Speltid: 2 tim 35 min
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2017-11-06
Regissör: Michael Bay
Åldersgräns: 11 år

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 kommentarer

  1. Helt sant, det var ingen bra idé att blanda Transformers med Arthur-legenden. När slutstriden väl kom igång hade jag helt tappat fotfästet i historien. Vem gjorde vad? 🙂

4 trackbacks/pingbacks

  1. Ni vann Transformers: The Last Knight - Spel och Film
  2. Ni vann Transformers: The Last Knight – Carling Creations
  3. Tävla och vinn Bumblebee-prylar - Spel och Film
  4. Recension: Bumblebee (2018) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.