Tävla och vinn Bumblebee-prylar

vinn Bumblebee
Left to right: Bumblebee and Hailee Steinfeld as Charlie in BUMBLEBEE, from Paramount Pictures.

Nu är det dags för tävling igen och den här gången kan två lyckliga vinnare vinna prylar med Bumblebee-tema.

Bumblebee är en av Autobots-robotarna i Transformers. Vi har tidigare sett honom i de Michael Bays Transformers-filmer, men nu får han sin egen film. Den här gången är det inte Michael Bay som regisserat, utan istället Travis Knight.

Filmen startar 1987, så det är med andra ord en prequel till de andra filmerna och handlar om hur Bumblebee kommer till jorden. Filmen är fylld av skön åttiotalsmusik, och naturligtvis är det ett riktigt klassiskt Transformers-äventyr.

MISSA INTE: Roliga fakta om Bumblebee – se längre ner!

Vi har två paket med prylar som kan vinnas, där det ena paketet är lite större.

Paket nr 1 innehåller 1 ryggsäck, 1 vattenflaska och en T-shirt (XL).

Paket nr 2 innehåller 1 vattenflaska och en T-shirt (L).

Allt med Bumblebee-tema, som synes på bilderna.

Vinn Bumblebee

Om du vill vara med och tävla, behöver du göra följande:

 1. Gilla och dela det här inlägget på valfri social media.
  Tagga delningen med @spelochfilm (facebook/twitter) eller #spelochfilm (instagram) beroende på vilket socialt media du valt.
 2. Om du inte redan är med på vår e-postlista, skriv upp dig i formuläret nedan. Deltagande följer vår integritetspolicy och syftet med att vara med på listan är:
  1) Få information om tävlingen och om du väljer att stanna kvar:
  2) Få de senaste inläggen en gång i veckan.
  Det är förstås gratis att vara med och du kan när som helst säga upp din prenumeration – men för att delta i tävlingen måste du vara med under tävlingstiden:

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste inläggen en gång per vecka:

  Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Spel och Film sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

  Din e-postadress är säker hos oss, vi använder den för utskick en gång i veckan och för att ge dig tips om exempelvis tävlingar. Just nu har vi 242 prenumeranter.
 3. Svara på följande fråga:
  Vilken är din favorit-Transformer och varför?

Skicka in svaret till tavla@spelochfilm.se senast lördag 25:e maj 2019, 23.59 och skriv BUMBLEBEE i ämnesraden. Glöm inte att bifoga din adress och telefonnummer för att budet ska kunna nå dig vid behov!

Av alla som svarar på frågan kommer två svar slumpas fram och två vinnare får varsitt Bumblebee-paket hemskickat.

Tävlingen pågår till och med klockan 23.59, 2019-05-25. Tävlande under 18 år måste ha målsmans tillstånd. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. De bästa bidragen slumpas fram av Spel och Film och beslutet kan inte överklagas. Vinnarnas namn kan komma att publiceras på spelochfilm.se, samt tillhörande kanaler såsom Facebook och Twitter. Vi reserverar oss för eventuella fel i texten.Roliga fakta om BUMBLEBEE

 1. Bumblebee var en av original-Autobotsen som kom till jorden redan 1984 i den animerade TV-serien Transformers. Han var till och med den andre i ordningen att synas i serien.
 2. I sina olika fordonsformer har Bumblebee haft totalt elva olika registreringsskyltar – bara i filmversionerna har han haft åtta olika skyltar.
 3. När Bumblebee är i sin förklädnad som en Camaro i Transformers-filmerna har han en doftgran i form av ett bi i vindrutan.
 4. I de senaste Transformers-filmerna är våra hjältar mycket mer avancerade än de var i TV-serien. CGI-modellen av Bumblebee har hela 7 608 separata delar – allt för att hans rörelser ska se så realistiska ut som möjligt.
 5. I Transformers-filmerna har Bumblebee förmågan att explodera i smådelar för att sedan sätta ihop sig själv med hjälp av magnetism.
 6. Den första gången Bumblebee porträtterades som stum var i ”Transformers” från 2007. Innan dess var han en riktigt pratkvarn. Det finns flera olika teorier om hur han förlorade rösten: I en av serietidningarna är det Megatron som slår sönder Bumblebees ljudprocessor och på förpackningen till en av leksakerna står det att var en Decepticon som sköt sönder den. I ”Bumblebee” får vi veta att det är ett slag från Blitzwing som förstör Bumblebees ljudprocessor.
 7. Bumblebees längd i robotform är omdiskuterad – Michael Bay har sagt att han är 5,3 meter medan han enligt Transformers: The Official Guide är ynka 4,9 meter.
 8. Filmen Bumblebee utspelar sig på 80-talet – bara det är väl en garanti för bra musik, eller?
 9. Bumblebee fick sitt namn eftersom han från början var en liten rund folkabubbla, gul och svart till färgen och i robotform bildar bildörrarna vingar. I ”Bumblebee” är det Charlie som ger honom namnet då hon tycker att han låter som en liten humla.
 10. Trots att Bumblebee är liten är han en av Optimus Primes favoriter tack vare sin envishet, sitt mod och sin lojalitet. Han kan dessutom ta sig in där andra transformers är för stora!
 11. Optimus Prime brukar vara den främste Autoboten, men inte alltid. När två av filmseriens mest ikoniska bilar auktionerades ut 2016 – Optimus Primes Peterbilt-lastbil årsmodell 1992 och Bumblebees Chevrolet Camaro årsmodell 1967 – klubbades Bumblebees Camaro för hela 167 200 dollar, medan Optimus Primes lastbil gick för blott 121 000 dollar.
 12. Från början när Optimus Prime tyckte att Bumblebee inte var redo att kriga fick han vara spejare istället. Han smög och spionerade då på Decepticons vilket han var bra på tack vare sin litenhet. Optimus Prime blev imponerad och snart uppgraderades Bumblebee till krigare.
 13. I ”Transformers: The Last Knight” är det Bumblebee som till slut besegrar den onda Quintessa och räddar världen.
 14. Peter Cullen som gjort Optimus Primes röst både i den animerade Transformers-TV-serien och i alla spelfilmer (även Bumblebee) är också rösten till I-or i Disneys Nalle Puh-filmer.
 15. John Cena är wrestling-stjärna när han inte spelar agent Burns i Bumblebee.
 16. ”Bumblebee” är Travis Knights allra första actionfilm. Han har tidigare regisserat ”Kubo och de två strängarna” (Oscar-nominerad som Bästa animerade långfilm 2017) och varit huvudanimatör på stop motion-filmer som ”Coraline” och ”Boxtrolls”.
 17. Travis Knights pappa Phil Knight är en av grundarna av Nike.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

 1. Tävla och vinn Bumblebee - Spel och Film

Kommentarer är stängda.