Är Diablo IV på gång?

Hela hösten har det cirkulerat ett flertal rykten om vad som ska ske med Diablo i framtiden. Det hela började med ett uttalande från Blizzard under E3 2018. Där gick man ut med budskapet att Blizzard arbetade med flera nya projekt och att några av dessa gällde Diablo. Exakt vilka projekt det handlar om återstår att se. Förmodligen kommer Blizzard att göra något större uttalande i samband med BlizzCon 2018 och fram tills dess kan vi bara spekulera.

Vad vet vi hittills?

 

Det som hittills är bekräftat är att Diablo III kommer släppas på Nintendo Switch den 2:a november 2018, vilket också råkar vara det datum då Blizzcon går av stapeln. Det är också bekräftat att Blizzard samarbetar med streamningtjänsten Netflix för att skapa en animerad serie baserad på spelserien. Enligt Daily Star kommer Netflix hålla sig så nära källmaterialet som möjligt. Serien skapas dessutom med en vuxen publik i åtanke så trots att den är animerad kan vi nog förvänta oss att få se en hel del av ruskigheterna från Tristram.

Enligt ryktet kan det även vara så att en helt ny upplaga kommer annonseras under Blizzcon. Det skulle i sådana fall vara Diablo IV. Eventuellt med undertiteln Reign of Terror. Om detta är det tänkta namnet kan man fråga sig vad som i sådana fall ska ha hänt mellan del tre och del fyra i serien. Detta då del tre slutade med att spelaren besegrar Lord of Terror en gång för alla. Visst finns det sedan tecken på att något ytterligare kommer hända, men det är oklart vad.

Eftersom Blizzard i sådana fall specifikt skulle välja titeln Reign of TERROR tycks referera till att Lord of Terror, dvs Diablo, återvänder för att ännu en gång försöka besegra änglarna och ta kontrollen över Sanctuary. Om detta är vad vi kan förvänta oss återstår att se. En sak är dock säkert. Fansen väntar mycket otåligt på att få se nästa del av serien och kommer välkomna ett besked om att ännu ett kapitel.

 

 

Om Diana Mossbring 16 artiklar
Till vardags frilansande copywriter och översättare. På fritiden spelfantast med förtjusning för både fysiska och digitala spel. Har genom åren samlat på mig en ganska imponerande samling och spelar gärna både AAA-titlar och indiespel från gamla, nya och okända spelutvecklare.