Bästa filmerna som inspirerats av videospel

Det finns gott om filmer som är baserade på olika sorters spel. Tyvärr är dessa ofta lite ökända och håller sällan måttet. Det finns en mängd olika brister bland dessa men bland det vanligare är att de inte återspeglar källmaterialet på ett tillräckligt bra vis.

I vissa fall är också filmerna av otroligt låg kvalitet, exempelvis att de har dåliga specialeffekter. Men det betyder däremot inte att alla filmer är totalt värdelösa. Faktum är att det finns några som är riktigt bra. Flera av dessa har kommit ut under senaste åren och nedan kan du läsa om tre av dessa.

Spelandet har en allt större roll i samhället

Det är värt att nämna att spelandet får en allt större roll i samhället. Förr var TV- och datorspel lite mer av en obskyr hobby och ansågs av många att vara nördigt. Men under ett bra tag nu så har vi sett allt mer av spelandet i filmer och TV. Idag finns det många som tjänar pengar på sitt spelande via sidor som skinwallet.com, eller genom streaming alternativt professionellt e-sportande.

Det är därför inte heller konstigt att filmerna som är baserade på spel har blivit allt vanligare och har fått en mycket högre kvalitet. Inom kommande åren kommer vi nog antagligen också se fler av dessa filmer där man ser en mer genuin Hollywood-kvalitet. Nedan kan du se tre relativt nya filmer som faktiskt hållet måttet.

The Angry Birds Movie 2

Det här är en uppföljare och även originalet var ganska populär. Filmen är baserad på det populära mobilspelet Angry Birds, en form av actionpusselspel. Filmen är visserligen skapad för barn, men har bland annat hyllats för att vara helt okej även för föräldrarna som sett på den med sina barn.

Det här blev extra populärt inte minst då det påminde mer om barnfilmer från 90-talet, som ofta var populära med hela familjen. Filmen har en sedvanlig komisk ton och är till stor del lik originalet.

Pokémon: Detective Pikachu

Pokémon har länge varit en otroligt populär spelserie som även funnits som anime. Det har kommit ut väldigt många spel och det finns inte heller någon brist på filmer. Dessa har dock alltid varit animerade. Till slut slog man däremot till med en live actionfilm som hade en lite annorlunda handling, en detektivfilm.

I filmen får man följa Tim som söker efter sin eventuellt döda far. Under sitt sökande har han hjälp av sin fars Pikachu och dessa två söker efter Tims far tillsammans.

Filmen visade sig vara otroligt populär och rolig. Den tycktes om av både vuxna och barn, vilket också var ett av målet med filmen. Man var först osäker på om den faktiskt skulle slå till och många var först skeptiska. Det visade sig dock vara obefogat och filmen blev en stor hit.

Sonic The Hedgehog

Sonic The Hedgehog var en relativt kontroversiell film i början. När första trailern kom ut så tyckte många att huvudkaraktären Sonic såg skräckinjagande ut med sina många lite för mänskliga egenskaper, inte minst sina tänder. Det här ledde till att många blev sura och kritiserade filmen på sociala medier.

Producenten valde dock att lyssna på kritiken och försenade filmen. Det var dock värt det besväret eftersom deras nya design var otroligt omtyckt och filmen blev en relativt stor hit bland både unga och äldre.

Filmen är i grunden en komedi som handlar om den blå karaktären som försöker att anpassa sig till jorden, samtidigt som han måste stoppa filmens antagonist.

Slutsats om spelbaserade filmer

Även om många av dessa filmer har förr ansetts vara dåliga, verkar det här ändras under senaste åren. Filmerna har en högre kvalitet och skaparna av filmerna verkar också ta dem på större allvar. Troligtvis då de förstår att fansen ofta är passionerade men också att det finns mer pengar i att göra dessa nöjda.

Det är därför troligt att vi kommer att fortsätta se fler av dessa filmer under åren som kommer. Det finns gott om spel att basera filmer på och med den här nya kunskapen så kommer antagligen många att se sig på och försöka göra en ny hit bland spelarna som finns där ute. Det finns som sagt mycket pengar att hämta här för filmbolagen.