Baten Kaitos I & II HD Remaster kommer ut på Nintendo Switch nu i höst – Del 2

Fortsättning från Del 1

Nya funktioner och tillägg

Precis som de flesta remasters och remakes har spelet fått uppdaterad grafik och nya funktioner som inte fanns i originalspelet.

I Baten Kaitos I & HD Remaster kommer det att finnas sex nya justerbara funktioner som kommer att göra spelet mer användarvänligt både för nya och gamla fans.

Dessa sex funktioner är:

  • möjligheten att stänga av ”random encounters”.
  • möjligheten att döda fiender med ett enda slag (oklart om detta gäller alltid eller på områden man redan gått igenom en gång + om det räknar in bossarna).
  • möjligheten att öka spelets hastighet (kan välja mellan 100%, 200% och 300%).
  • möjligheten att öka stridshastighet (kan välja mellan 100%, 200% och 300%).
  • möjligheten att använda en förenklad version av displayen som visar hur mycket skada som skett under en runda.
  • möjligheten att låta strider gå på autopilot.

Förutom dessa justerbara funktioner kommer det även finnas autosave, en hjälpmeny och två New Game-Modes (New Game+ låter dig flytta över allt du hade i det föregående spelet till det nya spelet, vilket ger dig en klar fördel, medan New Game- ger dig handikapp som gör nästa spel svårare än det föregående).

För första gången kommer västerländska fans även att ha möjligheten att spela Baten Kaitos-duon med japanska röster. Det kommer dock inte att finnas någon engelsk dubbning, vilket har gjort en del fans besvikna, eftersom den kontroversiella, engelska dubbningen av de två spelen var en del av upplevelsen när spelen först kom ut.

///

Jag har varit en superfan av Baten Kaitos ända sedan det först kom ut 2002 – jag har fortfarande kvar min GameCube-version trots att mitt GameCube slutade fungera för länge sedan. Det ska bli så roligt att få se en ny generation uppleva samma magiska spelupplevelse som jag hade som tonåring!

Till alla er som älskar intressanta karaktärer, roliga stridssystem, fängslande bakgrundskonst och vacker musik i era TV-spel kan jag inte göra annat än varmt rekommendera Baten Kaitos-spelen!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).