Baten Kaitos I & II HD Remaster kommer ut på Nintendo Switch nu i sommar – Del 1

Det är sex år sedan Nintendo Switch först lanserades och under dess tid har Nintendo gjort många remakes och remasters av gamla Nintendo-spel för att låta nya fans få chansen att spela några av de juveler de släppt genom hela deras historia. The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Katamari Damacy REROLL och Phoenix Wright: Attorney Trilogy är några exempel är på remakes som fått en helt ny generation av fans. Nu i juli kommer det ännu en klassiker från GameCube-eran till Nintendo Switch – Bandai Namcos Baten Kaitos I & II HD Remaster.

Setting

För länge sedan utbröt en krig mellan gudarna och människorna. Det slutade med att människorna vann, men gudarna hade i striden förgiftat både hav och land. För att människorna skulle kunna överleva skickade magiker upp bitar av land för att bli svävande öar.

Tusen år senare har dessa öar fått egna kulturer och ledarskap. Dessutom har alla människorna fått förmågan att åkalla vingar när de behöver dem. Dessa vingar är en reflektion av en persons själ, vilket gör att de alla ser väldigt olika ut.

Handlingarna

I Baten Kaitos får vi följa Kalas – en ung man som föddes med endast en vinge och måste använda en maskinvinge för att kompensera – och hans vänner när de gör allt för att förhindra att Imperiets ledare Geldoblame får tag på uråldriga reliker som kan användas för att återkalla en av de gamla gudarna.

Baten Kaitos II, som även har namnet Baten Kaitos: Origins, utspelar sig 20 år innan händelserna i det första spelet och vi följer Sagi, en av Imperiets elitsoldater, som blir indragen i den politiska konflikten mellan användning av magi och maskiner.

Både Kalas och Sagi har en psykisk länk med en ande från en annan värld. Denna ande är du. Det är ditt jobb att hjälpa dem på deras respektive resor, vare sig det är genom att ge dem råd eller ge dem extra stöd i strid.

///

Fortsättning följer i del 2!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).