Bidragen som tävlar i Melodifestivalen släpps nu i veckan

Trots att Covid-19 fortfarande är ett stort hot mot både liv och underhållningsindustrier världen över finns det fortfarande vissa saker som vägrar att ge efter. Melodifestivalen är en av dem. Mycket har fått ändras för att de ska kunna hålla det överhuvudtaget, men det kommer att gå av stapel, och den här veckan kommer de tävlande bidragen att visas för första gången.

Schema

Från klockan 07.00 i morgon, tisdag, släpps de 28 bidragen som tävlar i Melodifestivalen 2021. Bidragen publiceras ett i taget på Melodifestivalens digitala plattformar under tisdag, onsdag och torsdag. Bidragen kommer att släppas utan inbördes ordning. Deltävlingar och startnummer presenteras vid ett senare tillfälle.

Bidragen släpps en gång i timmen enligt följande:
Tisdag 1 december: Nio artister släpps kl 07.00-15.00
Onsdag 2 december: Nio artister släpps kl 07.00-15.00
Torsdag 3 december: Tio artister släpps kl 07.00-16.00

Kommentar från tävlingsproducenten Karin Gunnarsson

-Att äntligen få presentera startfältet för 2021 känns otroligt kul, pirrigt och väldigt speciellt. Eftersom vi inte kan samla till presskonferens i år presenteras istället de tävlande bidragen i en ny form under tre dagar. På torsdag eftermiddag är alla artister officiella och jag är väldigt stolt över detta starka och spännande startfält. Det dunkar, glimrar och vrålar. Och det kommer att utspelas många tävlingar i tävlingen som inte är lik något annat år, fortsätter Karin Gunnarsson.

Mellomedia – ny plattform för Melodifestivalen


Bidragen presenteras ett i taget i Melodifestival-appen och på Melodifestivalens SoMe-konton. I samband med släppet öppnas den nya databasen Mellomedia, där man kommer att kunna ta del av nyheter, bilder och rörligt material inför och under Melodifestivalen 2021. Sidan är publik, men för nedladdning av bilder, klipp och viss information behöver man vara inloggad. Under eftermiddagen skickas en inbjudan ut till databasen. Om du inte får någon inbjudan, klicka här för att skapa ett inlogg. 

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).