Recension: The Rental (2020)

the rental

The Rental handlar om två par som hyr ett hus ihop för att komma bort en stund och koppla av. Det visar sig bli en resa som är allt annat än avkopplande.

Bröderna Charlie (Dan Stevens) och Josh (Jeremy Allen White) och deras flickvänner Michelle (Alison Brie) och Mina (Sheila Vand) är som vilka andra par som helst. De har förhållanden som har sina upp- och nedgångar, men de trivs alla med varandra och ser fram emot att få koppla av en stund tillsammans.

Huset de hyr ser ut som vilket drömhus som helst. Det ligger på en klippa med utsikt över havet, är väl tilltaget och dessutom finns ett spabad på utsidan. Här skulle vem som helst vilja tillbringa en helg eller två. Om det inte var för att det finns en del saker med den här uthyrningen som man inte vill uppleva.

Det är en rätt vanlig historia och egentligen inte så mycket skräck. Även om stämningen får ett stort tillskott tack vare att huset ligger så isolerat så är det inte så mycket unikt i berättelsen. Men det är en story som håller, även om man inte får alla förklaringar man hade kunnat förvänta sig så gillar jag både skådespeleri och hur regissören Dave Franco bygger upp spänningen.

The Rental handlar lika mycket om relationerna mellan bröderna som den handlar om förhållandena. Jag tror berättelsen hade tjänat på att byggas upp under lite längre tid och jag hade gärna sett att vi som tittare fick lite fler svar, även om det finns en poäng ibland att inte besvara allt.

I slutänden är det en helt okej film med några små brister, och betyget hade antagligen blivit högre om det funnits något som var unikt med berättelsen. Det finns många filmer som den här, där handlingen kretsar kring ett okänt hot på en avlägsen plats, och The Rental sticker inte ut. Däremot är det en bra stunds underhållning på valfri dag.

Betyg: 3/5

Fakta The Rental

Recenserad på: Blu-ray
Filmformat: HD 1080p Widescreen (2.39:1)
Ljudformat: DTS HD – Master Audio 5.1
Undertexter: Danska, Finska, Norska, Svenska,
Regissör: Dave Franco
Längd: 88 min
Åldersgräns: 15 år

Trailer

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.