Blizzard och NetEase ställer in World of Warcraft-spel

Blizzard och det kinesiska spelföretaget NetEase har ställt in ett World of Warcraft MMORPG till mobiler som de jobbade på tillsammans. Anledningen är att Blizzard och NetEase inte kunde komma överens om de ekonomiska villkoren, vilket har lett till att det team på runt 100 personer som hade fått uppdraget att skapa spelet bröts upp.

Spelet, som hade kodnamnet Neptune, sades vara ett MMORPG som inte skulle vara direkt kopplat till Blizzards andra MMO, utan skulle ha varit en spinoff som utspelade sig i en annan tidsperiod. Spelet ska ha varit i utveckling i tre år innan det ställdes in.

NetEases relation med Blizzard

NetEase har länge haft ett partnerskap med Blizzard. Företaget har använts som utgivare för WoW och andra Blizzard-spel i Kina i åratal och nyligen hjälpte de till att utveckla mobilspelet Diablo Immortal, som var helt gratis att spela, men har fått mycket kritik på grund av dess mikrotransaktioner. Trots kritiken håller Diablo Immortal på att bli en ekonomisk succé: den har redan fått in över en miljard kronor hittills och kommer snart att släppas i Kina, där spelet förväntas göra bäst ifrån sig.

Inte det första inställda Warcraft-spelet på sistone

Detta är inte det första Warcraft-spelet på mobil som har blivit inställt de senaste åren. Förra året kom det ut att Blizzard hade ställt in en Warcraft-spinoff i stil med Pokémon-GO som hade varit under utveckling i mer än fyra år.

Fler Warcraft-nyheter

Ett Warcraft-mobilspel är fortfarande på kartan, men det kommer inte att vara ett MMO. Warcraft: Archlight Rumble, ett strategispel i stil med Clash Royale, presenterades officiellt i maj nu i år.

Nästa riktiga WoW-expansion, Dragonlight, är planerad att komma ut i slutet av 2022 och kommer att introducera en ny drakras och klass tillsammans med uppdateringar av system som yrken och talanger. En nyutgåva av seriens mest populära spel, Wrath of the Lich King Classic, kommer ut den 26 september.

///

Håll ögonen öppna för fler Blizzard-nyheter!

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).