Boba Fett – tidernas bästa prisjägare

boba fett

Snart är den fristående filmen om Han Solo här och vad passar bättre att ladda upp med än en artikel om prisjägaren som gick till historien som en av Han Solos fiender? 

VARNING: Om du inte sett Star Wars-filmerna finns det spoilers nedan.

Boba Fett dök upp första gången i Rymdimperiet slår tillbaka. Darth Vader samlade galaxens bästa prisjägare för att hitta Han Solo, i syfte att kunna locka till sig Luke. I originaltrilogin spelades han av Jeremy Bulloch. Bulloch har spelat i fler filmer än Star Wars, men har ändå blivit mest känd för sin insats i rollen som Boba Fett, trots att han aldrig syns med sitt ansikte.

Trots att väldigt lite är känt om Boba Fett blev han snabbt en kultfigur och en av de mest populära filmskurkarna i filmhistorien (dock brutalt överskuggad av Darth Vader förstås). Fansen ville veta mer, något som skett genom all litteratur runt omkring Star Wars. Men i episod II – Klonerna anfaller – fick vi veta lite mer. Där berättas att Boba Fett är son till Jango Fett, vars gener används för att skapa klonerna. Jango Fetts bakgrund får vi inte veta så mycket mer om i filmerna, men i det utökade universumet ska han vara en av mandalorianerna. Om jag inte minns fel från min barndoms Star Wars-serietidningar fanns det en berättelse om att Boba Fett bar en mandaloriansk rustning, vilket skulle passa väl in.

Det finns en del rykten som cirkulerar på nätet om att nästa fristående film vi får se efter Solo blir en film om Boba Fett. Det tror jag alla fans gärna skulle se. Det skulle dock vara den första filmen i så fall om en av skurkarna, men kanske inte den sista. Många skulle nog gärna se även Darth Vaders tid innan Rogue One.

Har du någon favorit bland Star Wars alla karaktärer som du gärna skulle se en film om?

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.