Bungie donerar intäkter från T-shirt till Australien

Den här veckan har Bungie presenterat en ny t-shirt med Destiny-tema. T-shirtens intäkter kommer att gå till att bekämpa bränderna i Australien och hjälpa viltlivet som har påverkats av elden.

Bränderna i Australien har hittills härjat över tre australienska stater (South Australia, Victoria och New South Wales) och uppslukat nästan 10 miljoner hektar. Över 2000 hem, åtminstone 30 människoliv och en miljard djur har fallit offer för lågorna. Storstäder är övertäckta med rök och lantområderna där elden härjar kommer att känna av effekterna en lång tid framöver. Vissa områden kommer kanske aldrig att återhämta sig. Australien saknar resurser att hantera eldsvådorna. Därför har volontärbrandmän från andra länder flygit in för att hjälpa de australienska brandmännen med att få kontroll på elden.

Christine Edwards, Bungie Foundations direktör, har sagt att de kommer att sälja den här t-shirten under begränsad tid i Bungie Store mellan den 16 januari och 18 januari. T-shirten kommer att ha en redemption code för ett ”Star Light, Star Bright”-emblem.

Försäljningens intäkter kommer att delas upp mellan två välgörenhetsföreningar – WIRES, som fokuserar på att hjälpa alla de djur som farit illa av bränderna, och New South Wales Rural Fire Service, som har haft som jobb att slåss mot elden ända sedan den började.

Privatdonationer

Elden har väckt stor sympati över hela världen och förutom Bungie har ett antal personer valt att donera till olika australienska organisationer för att hjälpa till. Skådespelaren Chris Hemsworth (Thor, Marvel Universe), som är född i Melbourne, har donerat 1 miljon dollar. Han skickade också ut en video på Instagram där han bad sina fans att donera pengar till bland annat Australian Red Cross, New South Wales Rural Fire Service och WWF.

Elton John har även han donerat en miljon dollar, bandet Metallica har tillsammans donerat 750 000 dollar, och Pink har donerat 500 000 dollar. Dessa är bara några av de kändisar som har donerat pengar och fler kommer säkert att följa deras exempel.

Gör vad du kan du också! Varje liten insats hjälper!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).