Spinoff-film till GI Joe-filmerna är på gång

Det är sju år sedan den senaste GI Joe-filmen, GI Joe: Retaliation (2013), gick på bio. Nu får filmserien nytt liv med en spinoff-film. Spinoffen kommer att heta Snake Eyes: GI Joe Origins och fokuserar på bakgrunden till en av GI Joes mest kända medlemmar, ninjan Snake Eyes.

I filmen kommer vi att få lära oss mer om hur Snake Eyes blev den legendariska ninjan i GI Joe som ibland har en mask med en mun inristad trots att han inte kan prata. Filmen håller just nu på att produceras i Japan.

Skådespelare

Filmen kommer att ha Henry Golding (Crazy Rich Asians (2018)) i huvudrollen som den legendariske stumma ninjan som är del av den elitiska stridsstyrkan. Tillsammans med Golding kommer vi att få se Samara Weaving (Ready or Not (2019)) som Scarlett, Andrew Koji (Warrior (2019)) som Storm Shadow, Úrsula Corberó (Money Heist (2017)) som The Baroness och Iko Uwais (The Raid (2011) som Hard Master.

Regissör och manusförfattare

Snake Eyes kommer att regisseras av Robert Schwentke, som är känd för sina tidigare projekt Insurgent (2015), Allegiant (2016) och Red (2010), som är baserat på en serietidning. Evan Spiliotopoulos har skrivit filmen. Han har jobbat mycket med Disney, bland annat genom att skriva manus till tecknade filmer som t. ex. Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers (2004) och Cinderella III: A Twist in Time (2007). Han skrev även liveaction-versionen av Beauty and the Beast (2017).

Hasbro-universumet

Detta kommer att vara den tredje filmen i GI Joe-filmserien. G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) drog in 302 miljoner dollar medan dess efterföljare, Retaliation (2013) drog in 375 miljoner dollar. Det är möjligt att filmen kommer att bygga på Hasbros filmuniversum. Denna följetong i filmform, vars koncept påminner mycket om Marvel-universumet, presenterades 2015 och kommer att innehålla filmer baserade på GI Joe, Micronauts och MASK.

///

Snake Eyes kommer att komma ut på bio den 23 oktober i år.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).