Nyutgåva av Pokémon Mystery Dungeon: Red/Blue Rescue Team kommer till Switch

Trots att de flesta Pokémon-nyheterna cirkulerar kring uppdateringarna och monstren som man kan fånga i de senaste utgåvorna, Pokémon Sword och Shield, har Nintendo och Pokémon Company en extra överraskning på lut för Pokémon-fansen. De kommer att släppa spelet Pokémon Mystery Dungeon: Rescue team DX till Switch nu i vår.

Pokémon Mystery Dungeon Serien

Pokémon Mystery Dungeon är en spinoff-serie från de klassiska pokemonspelen. Många av spelen kommer ut med delat innehåll, på samma sätt som Nintendo säljer de vanliga Pokémon-spelen. Den första omgången var det Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team och Blue Rescue Team (2005). Andra omgången var Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Time och Explorers of Darkness (2007). Dessa slogs senare ihop till ett enda spel, Explorers of Sky (2007). Serien fortsatte med det tredelade Pokemon Mystery Dungeon: Keep Going! Blazing Adventure Squad!, Let’s Go! Stormy Adventure Squad! och Go For It! Light Adventure Squad! (2009). De två senaste har varit singeltitlarna Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity (2013) och Pokemon Super Mystery Dungeon (2015).

Det unika med den här serien är att det inte finns några människor med alls med i spelen. Inte ens du själv eftersom du alltid spelar rollen som en människa som har blivit förvandlad till en pokémon av olika anledningar. Spelet går ut på att uppleva spelens story genom att gå igenom så kallade Mystery Dungeons (grottor vars kartor ändras varje gång du går ut och in ur dem) och utföra uppdrag.

Nyutgåvan

Rescue Team DX kombinerar Red Rescue Team och Blue Rescue Team på samma sätt som Explorers of Sky kombinerade Explorers of Time och Explorers of Darkness. Bildkvalitén har blivit bättre och spelet har fått en ny konststil till dess återutsläpp. En demo-version finns tillgänglig och spardatan från demon kommer senare att kunna överföras till det fulla spelet. Spelet går också att förbeställa här.

Pokemon Mystery Dungeon: Rescue Team DX släpps den 6 mars.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).